Zagreb: Odigrano Otvoreno prvenstvo u boćanju za mlade osobe s invaliditetom

Kako je ovo jedan od samo dva turnira za mlade u Lijepoj našoj (drugi je Božićni turnir, koji se također održava u COO Dubrava), možemo ga nazvati i juniorskim prvenstvom Hrvatske

 

U subotu, 12. svibnja, u prostorima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u boćanju za osobe s invaliditetom za mlade.

Turnir su zajedničkim snagama organizirali BK CPO i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom, a sve se održalo pod pokroviteljstvom Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Na otvaranju turnira natjecatelj(ic)e su pozdravili predsjednik ZŠSI-a Josip Držaić, dopredsjednica ZŠSI- i trenerica boćanja u COO Dubrava Jasna Škrabo te predsjednik HSBI-a Damir Juren.

Sudjelovalo je 35 igrač(ica), među kojima su najbrojniji bili polaznici COO Dubrava i koleg(ic)e im iz COO Goljak, a tu su bili i igrač(ic)e iz BK Dan iz Slavonskog Broda, BK OSI Pulac iz Rijeke te BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO iz Zagreba. Igralo se u pet kategorija.

Kako je ovo jedan od samo dva turnira za mlade u Lijepoj našoj (drugi je Božićni turnir, koji se održava na istom mjestu), možemo ga nazvati i juniorskim prvenstvom Hrvatske.

U BC1 kategoriji nastupilo je pet igrača. Najboljim se na kraju pokazao Roberto Gere iz BK Dan, drugi je bio Petar Čigir, treći Goran Sunek, a četvrti Mato Horvat (sva trojica iz COO Dubrava), dok je peti bio Adam Stipić iz COO Goljak.

U BC2 kategoriji igralo je sedmero igrač(ic)a. Najbolji je bio Luka Wagner iz BK OSI Pulac, koji je u finalu pobijedio Ivana Svibovca iz BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO. Luka i Ivan su, inače, juniorski reprezentativci Hrvatske, a na prvom Europskom juniorskom prvenstvu, održanom prošle godine u sklopu Europskih igara za mlade s invaliditetom u Genoi, Luka je osvojio srebrnu medalju, a Ivan brončanu. Treće mjesto osvojila je Lukina klupska kolegica Dora Brnić, dok je četvrti bio još jedan riječanin, Filip Franić. Peto i šesto mjesto osvojili su Marija Belas i Dominik Ugarković iz COO Dubrava, dok je sedmi bio Josip Karivan iz COO Goljak.

U BC4 kategoriji nastupilo je četvero igrač(ic)a. Najbolja je bila mlada reprezentativka Katarina Strunjak iz BK OSI DDZ Željko Klepač -URIHO, dok je druga bila klupska joj i reprezentativna kolegica Anamaria Arambašić. Katarina i Anamaria su također bile prošle godine u Genoi, gdje su osvojile 3. i 4. mjesto. Treće mjesto osvojio je Denis Ajkić iz COO Dubrava, dok je četvrti bio Borna Sečić iz BK Dan.

U BC5 kategoriji nastupilo je 10 igrač(ic)a. Najbolja je na kraju bila Darija Šulekić (i ona je bila u Genoi, gdje je osvojila 4. mjesto), druga je bila Nikolina Bebek, a treća Jelena Perković, sve tri iz COO Dubrava. Četvrti je bio Ivan Budak, peti Bruno Iveković, šesti Dominik Bukvić, sedmi Marko Einbüchler, svi iz COO Dubrava, dok je osma bila Lorena Dugić, deveta Iva Košta i deseti Alija Tajson, svih troje iz COO Goljak.

U BC6 kategoriji nastupilo je devetero igrač(ic)a. Najbolji je bio Filip Bosak, koji je u finalu pobijedio amgdalen Jelenčić, a oboje su iz COO Dubrava. Treće mjesto osvojio je Tomislav Knezić iz COO Goljak, dok je četvrti bila Katarina Vodopija iz COO Dubrava. Peti je bio Mario Miletić, šesta Lucija Tonković, a sedmi Josip Papić, svi iz COO Dubrava. Osmo mjesto svojio je Kemal Beganović iz BK OSI Pulac, a deveto Petar Čičak iz COO Goljak.

Tomislav Bunjevac

 

Povezane vijesti