Festival sporta osoba s invaliditetom: Svi ste pozvani na jedan od najznačajnijih sportskih događaja godine

Na priredbi će sudjelovati vrhunski sportaši s invaliditetom, ali i vrhunski sportaši bez invaliditeta, koji će se okušati u pojedinim sportovima na način na koji to rade sportaši s invaliditetom

 

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom organizira u petak, 18. svibnja, veliki Festival sporta osoba s invaliditetom koji će se održati na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost.

Radi se o završnici europskog projekta CHANGE YOUR MINDSET – SPORT4EVERYONE" ("PROMIJENI RAZMIŠLJANJE - SPORT JE ZA SVAKOG) financiranog u okviru Erasmus+Sport programa.

Cilj projekta je promocija i podizanje razine svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti te integracija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15 - 29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti i u društvo općenito.

S tom nakanom na atletskom stadionu SP Mladost organizirat će se veliki sportski poligon na kojemu će biti predstavljeni sportovi za osobe s invaliditetom (sjedeća odbojka, košarka u kolicima, nogomet, streljaštvo, plivanje, boćanje za osobe s cerebralnom paralizom, stolni tenis, atletika, pikado za slijepe...).

Na priredbi će sudjelovati vrhunski sportaši s invaliditetom, ali i vrhunski sportaši bez invaliditeta, koji će se okušati u pojedinim sportovima na način na koji to rade sportaši s invaliditetom. Službeni dio programa traje od 10 do 11 sati, dok je sportski poligon na kojem će se održavati prezentacije i razna natjecanja, otvoren za sve u razdoblju od 10 do 14 sati.

Partneri Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, koji je nositelj projekta, su Paraolimpijski odbor Slovenije, Paraolimpijski odbor Srbije, Paraolimpijski odbor Makedonije, Paraolimpijski odbor Crne Gore, Stolnoteniski savez Italije, Stolnoteniski savez Austrije i Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO Zagreb. Projekt je sufinanciran i sredstvima Ureda za udruge Vlade RH i proračuna Grada Zagreba, te uz pomoć Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Pokrovitelji projekta su Ured predsjednice Republike Hrvatske, Središnji državni ured za sport i gradonačelnik Grada Zagreba.

Ulaz na Mladost je slobodan.

Izvor: zgsport.hr

 

Povezane vijesti