Rumunjska: Hrvatska berba medalja na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne

Petra Deša u B1 kategoriji osvojila je zlatno odličje u singl disciplini, s novim europskim rekordom i srušenih 656 čunjeva

Petra Deša

Na 18. IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u rumunjskom gradu Targu Muresu, hrvatski kuglači i kuglačice osvojili su tri zlatne medalje.

Petra Deša u B1 kategoriji osvojila je zlatno odličje u singl disciplini, s novim europskim rekordom i srušenih 656 čunjeva. Srebrna je Rumunjka Elena Negrilescu, a brončana je Poljakinja Stepiniwska Mieczyslawa.

Drugo zlato osvojila je Petra Deša u disciplini Individual 2x120 hitaca sa srušenih 1287 čunjeva. Srebrna je Rumunjka Elena Negrilescu koja je srušila 1076 čunjeva, dok je broncu osvojila Poljakinja Regina Szczypiorska s 1011 čunjeva.

U ekipnom dijelu natjecanja za kuglače nakon dugih pet godina muška reprezentacija - u sastavu Đunđek, Milutinović, Ferenčić, Sarapa, Muškardin, Dumenčić - osvojila je zlatnu medalju s ukupno srušenih 3853 čunja. Srebro je osvojila reprezentacija Poljske s 3783 čunja, a bronca je pripala kuglačima Slovenije sa 3690 srušenih čunjeva. 

Trećeg dana natjecanja Hrvatska je bogatija i za medalju srebrnog sjaja. U mješovitim parovima kategorije B3 hrvatski par Vedran Dumenčić i Ruža Markešić izgubili su u finalu od rumunjskog para Ordoga Levante i Claudie Poanda u pripetavanju s 14:11. Nakon dva seta rezultat je glasio 1:1 i tada se prišlo ruletu pripetavanja.

U kategoriji B1 hrvatski par Petra Deša i Stjepan Đunđek osvojili su četvrto mjesto. 

U Targu Muresu od 4 do 8. ipnja održava se 18. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne. Na ovogodišnjem EP nadmeće se 88 kuglačica i kuglača iz devet zemalja, a hrvatske boje brane njih 13.

Darko Matić / HPO