Emil Open: Na Europskim igrama mladih u Brnu Hrvatska osvojila četiri medalje

Organizator natjecanja je Emilova sportovní, organizacija koju je osnovala Zaklada Emil, a cilj joj je podržati razvoj fizičkih i društvenih aktivnosti javnosti i osoba s invaliditetom

 

U češkom Brnu su od 6. do 10. lipnja 2018. održane Europske igre mladih Emil Open, a Republiku Hrvatsku su predstavljala dva Kluba, i to Boćarski klub cerebralno paraliziranih osoba Zagreb i Boćarski klub Pulac. Iz BKCPO-a Zagreb išle su tri djevojke - Jelena Perković, Nikolina Bebek i Darija Šulekić, dok su iz BK Pulac na ovo natjecanje išli Dora Brnić i Filip Franić.

"Bilo je odlično. Osvojili smo jedno zlato, dva srebra i jednu broncu. Od naših pet sportaša vratili smo se sa četiri medalje. Dora Brnić iz BK Pulac iz Rijeke osvojila je zlato u kategoriji BC2, dok je njen suigrač iz BK Pulac Filip Franić osvojio srebro. U kategoriji BC4 Nikolina Bebek osvojila je srebro, Darija Šulekić broncu, a Jelena Perković zauzela je četvrto mjesto. Bilo nam je prekrasno. Prepuni emocija vratili smo se kući u subotu. Zahvaljujemo se našim domaćinima na odličnoj organizaciji ovog velikog natjecanja. Organizacija je bila odlična. Osobno, išla sam u svojstvu trenera, međutim organizatori su me zamolili da im pomognem suditi, pa sam u četvrtak sudila na turniru", rekla je ponosno Jasna Škrabo, predsjednica BKCPO-a Zagreb, koja je na otvorenju Igara nosila hrvatsku zastavu uz Jelenu Perković.

Organizator je Emilova sportovní, organizacija koju je osnovala Zaklada Emil (Nadační fond Emil), a cilj joj je podržati razvoj fizičkih i društvenih aktivnosti javnosti i osoba s invaliditetom, organiziranje sportskih događaja i otvaranje sportskih klubova.

Zaklada Emil je neprofitna organizacija koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju i mladih odraslih osoba u njihovom sportskom sudjelovanju, prvenstveno putem izravne financijske pomoći. Do danas, više od 8.000 sportaša i timova imaju koristi od rada Zaklade Emil. Ujedno, navedena Zaklada ima iskustva u upravljanju financijama i značajnim međunarodnim projektima, koji su uvijek uspješno završeni s uravnoteženim proračunom.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti