Znakofest: Tradicionalna smotra hrvatskog znakovnog jezika

Savez Dodir već dvadeset godina organizira i provodi tečajeve znakovnog jezika za polaznike svih dobnih skupina, promičući suradnju zajednice gluhoslijepih i gluhih osoba s čujućima

 

15. po redu Znakofest održat će se u četvrtak, 28. lipnja 2018. godine u 18 sati, u Hotelu Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9, u dvorani Kaptol. 

Na događaju u sklopu Međunarodnog tjedna Helen Keller, tjedna svjesnosti o gluhosljepoći, polaznici Dodirova tečaja natjecat će se u poznavanju znakovnog jezika, a uz izvorne govornike znakovnog jezika iz cijele Hrvatske prikazat će priče, pjesme i skečeve na znakovnom jeziku te promicati njegove posebnosti, lingvističke i kulturne vrijednosti.

Savez Dodir već dvadeset godina organizira i provodi tečajeve znakovnog jezika za polaznike svih dobnih skupina, promičući suradnju zajednice gluhoslijepih i gluhih osoba s čujućima, kako bi se osvijestila važnost učenja hrvatskoga znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhoslijepih i gluhih osoba, te važnost njihove inkluzije u zajednicu.  

"Zabilježimo zajedno kulturnu baštinu hrvatskog znakovnog jezika, osvijestimo zapreke u komunikaciji s kojima se susreću gluhoslijepe i gluhe osobe i zajedno ih počnimo otklanjati", stoji u pozivu organizatora.

In Portal

 

Povezane vijesti