Zagreb: Gradonačelnik Bandić primio taekwondo borce s invaliditetom

Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, naglasila je kako ju posebno veseli izniman uspjeh para-taekwondoaša u Plovdivu te je potvrdila da problem prostora za klub nije upitan

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi reprezentaciju Hrvatskog para taekwondo saveza, predvođenu direktorom Saveza Vladom Požežancom u povodu osvajanja jedne zlatne i tri brončane medalje na 7. Europskom para taekwondo prvenstvu u bugarskom Plovdivu.

"Danas nam je gradonačelnik obećao da ćemo moći ostati u prostoru bivše tvornice Gredelj, u kojem smo bili i dosad. Prostor ima prilagođen pristup osobama s invaliditetom i to nam je izuzetno bitno", rekao je Požežanac.

Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, naglasila je kako ju posebno veseli izniman uspjeh para-taekwondoaša u Plovdivu te je potvrdila da problem prostora za klub nije upitan.

Savez je osnovan 2016. godine a u lipnju 2017. primljen je u članstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Trenutno se para taekwondoom bavi 50-ak članova, uglavnom s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Anita Blažinović