Portugal: Na Svjetskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom nastupaju Davor Komar, Melisa Osmanović te Damir Juren

Riječ je o vrlo jakom turniru na kojem će se natjecati čak sedam od deset najboljih parova sa svjetske rang liste


Od 3. do 8. srpnja Hrvatski boćarski par s invaliditetom Davor Komar i Melisa Osmanović, oboje članovi BKOSIŽ Istrijana, te njihova zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO, nastupaju na Svjetskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom u portugalskom gradu Povoau.
Riječ je o vrlo jakom turniru na kojem će se natjecati čak 7 od 10 najboljih parova sa svjetske rang liste, na kojoj naš par trenutno zauzima 11. mjesto te imaju velike šanse da se po prvi put plasiraju na paraolimpijske igre.
Na turniru se natječe 10 parova, koji će biti podijeljeni u dvije skupine, a po dva najbolja para iz svake skupine plasirat će se u polufinale. Naš par igrat će u skupini A, u kojoj će još biti i parovi iz Velike Britanije (2. na svjetskoj rang-listi i europski viceprvaci), Portugala (6. na svjetskoj rang-listi i europski prvaci), Kanade (8. na svjetskoj rang listi) i Mađarske (14. na svjetskoj rang-listi). U skupini B su parovi iz Tajlanda (3. na svjetskoj rang-listi, viceprvaci Azije i brončani iz Rija 2016.), Slovačke (5. na svjetskoj rang listi, paraolimpijski pobjednici iz Rija 2016.), Rusije (9. na svjetskoj rang-listi i brončani sa Europskog prvenstva), Njemačke (10.) i Španjolske (16.).
Davor Komar i Melisa Osmanović nastupit će i u pojedinačnom dijelu natjecanja, u kojem sudjeluje 24 igrača raspoređenih u 6 skupina, a iz svake skupine u četvrtfinale plasirat će se samo pobjednici svake skupine, uz dvoje najboljih drugoplasiranih.
Melisa Osmanović, koja je trenutno 42. igračica na svijetu, igrat će u skupini E, u kojoj su još i europski viceprvak Sergej Safin iz Rusije (11. na svjetskoj rang-listi), iskusni Kanađanin Marco Dispaltro (15.) i Španjolac Ramon Prat (91.).
Davor Komar, koji je trenutno 13. igrač na svijetu, igrat će u skupini F, u kojoj su još i Slovakinja Michaela Balcová (14.), Poljak Andrzej Janowski (48.) i Nijemac Bastian Keller (63.).
Pojedinačni dio natjecanja na rasporedu je od 4. do 6. srpnja, a natjecanje parova 7. i 8. srpnja.
Osim prilike za osvajanje novih medalja i bodova za svjetsku rang-listu bitnih za plasman na Paraolimpijske igre, ovaj turnir poslužit će i kao sjajna priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Liverpoolu od 10. do 19. kolovoza.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti