IWAS svjetske igre: Brojne medalje za mlade hrvatske sportaše s invaliditetom

Ovogodišnje IWAS svjetske igre pokazale su da bi mogle biti početak ostvarivanja paraolimpijskog sna mnogih mladih sportaša s invaliditetom. Hrvatski sportaši osvojili su 14 odličja u stolnom tenisu, 11 u atletici i 26 u plivanju

 

Jučer su irskom gradu Athloneu završile 13. IWAS svjetske igre za mlade sportaše s invaliditetom u kolicima, niskim rastom i amputacijama.

Hrvatski sportaši osvojili su 14 medalja u stolnom tenisu, 11 u atletici i 26 u plivanju.  

Igre su okupile  165 sportaša iz 16 zemalja koji su se nadmetali u tri dobne kategorije, mlađi od 23 godina, mlađi od 20 godina i mlađi od 18 godina.

Hrvatska delegacija bila je najbrojnija sa 22 sportaša. Natjecanja su se održavala na Athlone institutu za sport i Athlone regionalnom sportskom centru.

Od prvih Igara mladih koje su se održale u britanskom Stoke Mandevilleu 2005. godine, mjestu rođenja paraolimpijskog pokreta, stotine mladih sportaša započeli su svoju internacionalnu karijeru upravo na Iwas svjetskim igrama.

Ovogodišnje IWAS svjetske igre pokazale su da bi mogle biti početak ostvarivanja paraolimpijskog sna mnogih mladih sportaša s invaliditetom.

Darko Matić / HPO