Udruga Latice: Humanitarna akcija 'Mali korak za veliki start' za djecu s invaliditetom i osobe s intelektualnim teškoćama

"Cilj humanitarne akcije je poboljšati kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama, a u tu svrhu ćemo prikupljati financijska sredstva da bi adaptirali i opremili novi prostor u Kampusu", rekla je Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge


U srijedu 4. srpnja održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena humanitarna akcija 'Mali korak za veliki start'. Riječ je o humanitarnoj akciji koju organizira Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice. Akcija će započeti 14. srpnja, a trajat će godinu dana.
"Cilj humanitarne akcije je poboljšati kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama, a u tu svrhu ćemo prikupljati financijska sredstva da bi adaptirali i opremili novi prostor u Kampusu. Riječ je o prostoru koji nam pruža veliki izazov da ga prilagodimo našoj djeci" , rekla je Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge.
U sklopu humanitarne akcije održat će se manje akcije, a prva je 2 kotača uz vas su jača“. Riječ je o akciji koja će se provesti u suradnji s Tomislavom Gregurićem koji će svojim biciklom proći put dugačak 2300 kilometara. Upravo on je svoju vožnju odlučio posvetiti Laticama. Vožnju započinje 14. srpnja iz Virja. Na put će krenuti u pratnji zaručnice i prijatelja.
"Biciklizam je moja strast, moj odmor. Dok vidim svu ovu djecu, članove Latica i dok vidim ovaj prostor jedva čekam da krenem na ovu vožnju. Ovo će za mene biti najveće što sam do sada napravio u životu. Pokušat ću ovih 2300 kilometara odvoziti baš za njih i nadam se da će ljudi to prepoznat i odlučiti sudjelovati", rekao je Tomislav i pozvao sve da prate akciju i budu dio nje.
Svi koji žele sudjelovati u humanitarnoj akciji mogu se priključiti kupnjom majice ili kupnjom kilometara koje će Tomislav prolaziti.
"Ovo putovanje će biti posvećeno svim osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju. Želja nam je osvijestiti ljude o potrebama naše djece i o njihovoj potrebi za našu pomoć“
", rekla je Nevenka Fuchs.
Ispred Grada Koprivnice konferenciji za medije je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.
"Sve ono što radimo s Udrugom Latice predstavlja nam puno sreće, puno smijeha, veselja i uvjeren sam da će tako biti i dalje“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.
Projekt su također podržali Ivica Kostelić i Davor Rostuhar.
"Ovom humanitarnom akcijom, ovom biciklijadom svi krećemo na putovanje, putovanje je dugo, a cilj je opremljeni prostor i naša sretna djeca u njemu", zaključila je Nevenka Fuchs.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti