Oko Hrvatske na dva kotača: Tomislav Gregurić vozi bicikl za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama 'Latice'

"Želim osvijestiti ljude na potrebe svih onih kojima je potrebna pomoć. Zato je ideja da se u mjestima u kojima stanem susretnem s udrugama koje se skrbe o osobama s intelektualnim poteškoćama", rekao je Gregurić


Tomislav Gregurić vozeći bicikl proći će 2300 kilometara duž Hrvatske kako bi još jednom pozornost javnosti skrenuo na potrebe osoba s intelektualnim poteškoćama. 
Riječ je o humanitarnoj akciji 'Oko Hrvatske na dva kotača' pod sloganom 'Dva kotača uz vas su jača'. Tomislav vozi u korist koprivničke udruge Latice, za opremanje njihova novog prostora.
Tomislav je na put krenuo iz rodnog Virja.
"Latice su od Grada Koprivnice dobile prostorije za čije uređenje su potrebna znatna sredstva, pa sam, budući se biciklizmom bavim iz hobija, došao na ideju da odradim ovaj humanitarni projekt, odnosno da ovom vožnjom skupim dio potrebnih sredstava. No nije samo riječ o projektu, nego želim osvijestiti ljude na potrebe svih onih kojima je potrebna pomoć. Jer oni jednostavno imaju čaroban osmijeh... Zato je ideja da se u mjestima u kojima stanem susretnem s udrugama koje se skrbe o osobama s intelektualnim poteškoćama", rekao je Gregurić.
"Uvijek su dobrodošli ljudi koji imaju veliko srce, koji su voljni pomoći da vidljivost bude veća, a empatija društva snažnija“, rekla je ovom prigodom Svetlana Marinković, voditeljica osječkog društva, koji su gosta prigodno darivali, ali se i uključili u akciju.
U akciju se može uključiti "kupnjom" kilometara po cijeni od 20 kuna, kupnjom promotivnih majica ili donacijom izravno na račun udruge Latice. Putovanje 'Oko Hrvatske na dva kotača' trebalo bi trajati 15 dana.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti