NovskaRUN: Humanitarni trail spektakl za Kolibriće

Utrka, uz humanitarni karakter, organizira i Sajam zdravog života, na kojem lokalni OPG-ovci, obrtnici, trgovačka društva i udruge imaju priliku prezentirati svoje domaće, zdrave proizvode

 

Jedina utrka u gradu Novskoj, popularni NovskaRUN, i ove godine otvara svoja vrata natjecateljima, trkačima i rekreativcima.

Utrka koju su 2015. godine započeli rekreativci i zaljubljenici u trčanje prerasla je u pravi mali trail spektakl na koji se natjecatelji uvijek rado vraćaju. U subotu 18. kolovoza Novska podiže startno/ciljni luk u centru grada, a natjecatelji će moći, kao i proteklih godina, natjecati se u dvije udaljenosti i to 9 km (RUN THE WOODS) i 16 km (SPARTANA).

Prva kraća utrka se trči od centra Novske do novljanskog jezera asfaltom, a povratak natrag je šumskim trailom. Duža staza trči se istim putem no samo do jezera kad se trkači duže staze odvajaju na makadamsku cestu i trče do izvora, odakle se put spaja na prekrasan valoviti šumski trail koji vodi natrag prema cilju.

Ova godina će za NovskaRUN biti označena kao prekretnica jer su, po uzoru na mnogo veće utrke, odlučili da će događaj poprimiti humanitarni karakter. Sva sredstva prikupljena od donacija građana i dijela kotizacija za utrku će se uručiti Udruzi Kolibrići – udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

Ove godine, kao i prethodne, uz utrku se organizira i Sajam zdravog života, na kojem lokalni OPG-ovci, obrtnici, trgovačka društva i udruge imaju priliku prezentirati svoje domaće, zdrave proizvode. Nakon utrke i proglašenja pobjednika, posjetitelje i natjecatelje će zabavljati rock band „Unimogs“ iz Slovenije.

Pokrovitelji su se potrudili da i ove godine natjecatelji imaju bogate startne pakete, a popularna teglica meda za svakog natjecatelja neće ni ove godine izostati.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti