Tomislav Gregurić: Na biciklu u 16 dana i 2300 kilometara prikupio 30.000 kuna za Udrugu Latice

"Nema riječi kojima bih opisao sreću zbog ovog dočeka. Posebnu zahvalu i čestitke zaslužuju zapravo roditelji osoba s intelektualnim teškoćama i volonteri takvih udruga jer oni su s njima 24 sata dnevno, što nije ni do koljena mojoj avanturi koja je trajala 16 dana", istaknuo je Tomislav Gregurić

 

Tomislav Gregurić iz Virja kod Đurđevca na biciklu je obišao cijelu Hrvatsku s ciljem da pomogne Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice u prikupljanju novca za uređenje njihovih prostorija.
U 16 dana neumorni Tomislav je odvozio 2300 kilometara, a danas poslijepodne u pratnji članova Konjičkog kluba Virovski konjanici stigao je na cilj – u središte svog Virja, gdje su ga dočekali brojni prijatelji, sumještani i članovi Latica. U subotu 14. srpnja u šest sati ujutro upravo iz središta Virja Tomislav je krenuo u svoju avanturu.
Veličanstven doček izmamo je na lice Tomislava i suze radosnice.
"Nema riječi kojima bih opisao sreću zbog ovog dočeka. Posebnu zahvalu i čestitke zaslužuju zapravo roditelji osoba s intelektualnim teškoćama i volonteri takvih udruga jer oni su s njima 24 sata dnevno, što nije ni do koljena mojoj avanturi koja je trajala 16 dana", istaknuo je Tomislav Gregurić za Podravski.hr.
Najteža dionica za Tomislava bio je uspon na Učku, no to podrška koju je imao cijelim putem i tu je rutu pretvorila u 'izdrživu' prepreku.
"Bilo je i malih problema s vremenom pa me tako prala žega na putu do Dubrovnika, a kod Delnica me ulovila i tuča. Kroz cijelu avanturu stekao sam brojne nove prijatelje i veliko hvala svima koji su nam pružili podršku", kazao je Tomislav Gregurić.
U sklopu akcije Tomislava Gregurića prikupljeno je oko 30.000 kuna. Za obnavljanje prostora kojeg je u Kampsu od Grada Koprivnice dobila Udruga Latice potrebno je oko dva milijuna kuna.
"Od srca zahvaljujemo Tomislavu koji je ostvario svoj cilj i dao veliki doprinos u našem nastojanju da uredimo dobiveni prostor. Njegovim dolaskom na cilj naše putovanje nije stalo i nastavljamo dalje s akcijom za uređenje prostora", rekla je Nevenka Fuchs, predsjednica koprivničke Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Latice.
Podršku akciji pružila je i Općina Virje, a načelnik Mirko Perok naglasio je kako je Tomislav dao veliki doprinos u senzbiliziranju javnosti za pomoć u poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.
Anita Blažinović / Podravski.hr

 

Povezane vijesti