Dino Sinovčić: Zlato na Europskom prvenstvu za plivače s invaliditetom vrhunac je moje karijere

Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši četvrto mjesto. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao novi osobni rekord

 

Hrvatska plivačka reprezentacija osoba s invaliditetom, predvođena novim europskim prvakom na 100 leđno Dinom Sinovčićem, vratila se u Zagreb nakon nastupa na  IPC Europskom paraplivačkom prvenstvu koje se od 13. do 19. kolovoza održalo u Dublinu.

Hrvatske boje u Dublinu branilo je 11 plivača i plivačica koji su nastupili u 34 discipline. Hrvatski plivači s invaliditetom su izborili 19 finala, 19 osobnih rekorda, te 10 hrvatskih rekorda. Svakako najveći uspjeh ostvario je Dino Sinovčić koji je osvojio zlatnu medalju na 100 metara leđno s rezultatom 1:16.08.

"Ne moram posebno naglašavati kako sam oduševljen nastupom u Dublinu. Sav trud i zalaganje su se isplatili i postao sam europski prvak. Sretan sam jer ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri," kazao je 26-godišnji člana splitskog klupa PK Cipal.

Sinovčić je u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi, što mu je stvorilo pritisak uoči finala.

"Natjecanje je bilo psihički i fizički zahtjevno jer se do sada nisam nalazio u takvoj situaciji. Bio sam favorit za odličje, a do sada sam bio taj koji iz prikrajka vreba medalju. Međutim, dobro smo se pripremili, poklopile su se dvije dobre utrke i uspio sam," kazao je Sinovčić kojem je to druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći.

Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši četvrto mjesto. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao svoj novi osobni rekord 32.95.

Hrvatski izbornik Slobodan Glavčić nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom, ali i rezultatima ostalih plivača.

"Zadovoljan sam i kao izbornik, ali i kao Dinov trener. Ostvarili smo jako lijepe rezultate. Poklopile su se neke stvari koje su nama išle na ruku, prije svega mislim na novu klasifikaciju koja je sada poštenija. Nažalost, Vincetić nije uspio u Dublinu, ali se borio kao lav. Od ostalih plivača samo dvoje nisu bili u finalu i možemo biti zadovoljni. Nadam se kako ćemo nastaviti kontinuitet dobrih rezultata," kazao je Glavčić dodavši kako sada slijedi odmor, a potom kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo u Maleziji iduće godine.

Hina

 

Povezane vijesti