Rijeka: Humanitarna akcija 'Koga briga' za brigu o djeci koja žive ispod granice siromaštva

"Naš glavni cilj je ukazati na problem siromaštva i nejednakosti današnjeg 'modernog i naprednog' društva, a financijskim sredstvima koja se skupe nekome ćemo omogućiti da možda ostvari svoje snove", poručuju iz udruge 'Koga briga'

 

Humanitarna akcija 'Koga briga' ide dalje, a ove godine istoimena Udruga odlučila ju je realizirati tijekom dva dana. Četvrti plivački polumaratom 'Od Prasca do Prasca' bit će održan 1. rujna, a novitet je i humanitarno kuhanje brodeta na 'Morskom prascu' na Kantridi 24. kolovoza. 
Predstavnici Udruge ističu: "Naš glavni cilj je ukazati na problem siromaštva i nejednakosti današnjeg 'modernog i naprednog' društva, a financijskim sredstvima koja se skupe nekome ćemo omogućiti da možda ostvari svoje snove, da nauči svirati neki instrument, da ima mogućnost baviti se željenim sportom ili jednostavno naučiti nova znanja za život. Ove godine briga nas je za djecu grada Rijeke koja žive ispod granice siromaštva, za djecu kojoj roditelji ne mogu priuštiti radost normalnog i sretnog odrastanja, za one brojne riječke mališane koji nisu u mogućnosti razvijati i ispoljiti sve svoje talente i vještine, za mnoge djevojčice i dječake kojima je odlazak u kino i kazalište ili redovito treniranje u sportskom klubu ili bavljenje bilo kojom izvannastavnom aktivnošću luksuz i nedosanjani san.
Za 42 takve djece, ali i njihove obitelji, ovoga trenutka na mnogo načina skrbi riječki Centar ua kulturu dijaloga (CeKaDe) u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete obitelji 'Šarolija' i, u dogovoru s voditeljima dviju udruga, ove godine odlučili smo se našu humanitarnu akciju, naš plivački polumaraton 'Koga briga' posvetiti upravo njima. Cjelokupan novčani iznos, prikupljen od kotizacija za sudjelovanje u plivanju, prodaje majica i donacija, bit će transferiran upravo dvjema udrugama kako bismo im barem malo olakšali njihov veliki posao. Ove godine odlučili su pokušati napraviti i dodatni iskorak u tradicionalnoj akciji. Na omiljenoj plaži 'Morski prasac' organiziraju  humanitarno natjecanje u kuhanju brudeta, a svoja kuharska umijeća pokazat će političari, novinari, sportaši, glazbenici. Ukupno deset ekipa čije će 'radove' na kraju ocijeniti poznati, priznati i vrhunski kuhar,  Riječanin Mate Janković! Porcija brodeta i palente bit će prodavana po cijeni 15 kuna (tko hoće, može dati i više), a sav prikupljeni novac bit će proslijeđen za akciju Mjesto po suncem", poručuju organizatori.
Božica Ravlić