AKOI URIHO: Novoosnovani klub na čelu s Damjanom Sedićem sustavno radi na razvoju atletike osoba s invaliditetom

Klub trenutno ima dvadesetak članova, ali samo tri aktivna sportaša u paraatletici, koji nastupaju na nacionalnom i međunarodnom nivou

 

"Plan nam je sustavno raditi na razvoju atletike osoba s invaliditetom i sportašima pružiti kvalitetne uvjete za trening i postizanje vrhunskih rezultata", rekao je Damjan Sedić, atletski trener i predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom URIHO (AKOI URIHO).

Naime, Klub je osnovan prije godinu dana na inicijativu nekoliko sportskih entuzijasta, a zbog povećane potrebe za bavljenjem atletskim sportovima osoba s invaliditetom.

Klub trenutno ima dvadesetak članova, ali samo tri aktivna sportaša u paraatletici, koji nastupaju na nacionalnom i međunarodnom nivou: Maja Drobnjaković, potkoljena amputacija – 100 m, David Fogadić, slabovidnost – 100m i 200 m te Ivan Katanušić, potkoljena amputacija – bacanje diska i kugle.

Članom Kluba može postati svaka osoba s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

"Naši atletičari nastupili su u ovoj godini na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske, Ekipnom prvenstvu Hrvatske, Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, Otvorenom prvenstvu Srbije, WPA Grand Prix natjecanju u Parizu i Berlinu, a naš najistaknutiji atletičar - Ivan Katanušić upravo nastupa na WPA Europskom prvenstvu u Berlinu", rekao je Sedić.

Sjedište Kluba je u Zagrebu, Ulica Zinke Kunc 3a.

Svi zainteresirani mogu se javiti na kontakt broj mobitela: 091 2330 256, a treninzi se odvijaju na atletskim stadionima SRC Svetice i Mladost.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti