Berlin: Bronca za Petru Štruklec na Europskom prvenstvu za atletičare s invaliditetom

Petra Štruklec je 17-godišnja učenica Srednje tehničke škole 'Faust Vrančić'. Članica je AKOSI Agram iz Zagreba.  Atletikom se bavi tri godine


Drugog dana nastupa hrvatskih atletičara u Berlinu na Friedrick Ludwig Jahn sport parastadionu  na Europskom paraatletskom prvenstvu bronca za Petru Štruklec. 
U konkurenciji bacačica kugle niskog rasta Petra je došla do bronce hicem od 4.83 m. Europska prvakinja je Poljakinja Renata Sliwinska s daljinom od 8.50m dok je srebrna Nizuzemka Lara Baars sa 6.78mm.
Petra Štruklec je 17-godišnja učenica Srednje tehničke škole 'Faust Vrančić'. Članica je AKOSI Agram iz Zagreba.  Atletikom se bavi tri godine.
 "Ovaj uspjeh me je izuzetno obradovao i potvrdio da je vrijedilo naporno trenirati s trenerom Antom Pavkovićem. Svaki dan škola do podneva i odmah na trening po tri sata dnevno te još malo učenja i danu je bio kraj, a potom valjalo je nastaviti slijedeći dan, mjesec i tri protekle godine", izjavila je Petra Štruklec, neposredno po završetku natjecanja, dodavši: "Iako sam na prvi pogled različita od mojih vršnjaka, bavljenjem atletikom jednostavno me je toliko ispunilo i dalo mi veliki impuls da dokažem da i ja mogu. Jedva čekam da se vratim doma i svoju sreću podijelim s roditeljima."
Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti