Niko Kovač: Ova generacija mladih nogometaša može napraviti dobar rezultat

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Niko Kovač bio je zadovoljan gostujućom pobjedom protiv Lihtenštajna (5:0) na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. godine, ali i upozorio na nedostatke u igri svoje momčadi

"U prvom poluvremenu smo načinili prviše pogrešaka i nisam mogao biti zadovoljan, makar smo poveli. Lihtenštajn nas je nekim protunapadom mogao dovesti u probleme. Najviše smo problema imali nakon izgubljene lopte, bili smo slabi u povratnoj trci, tko zna što bi bilo da je Lihtenštajn imao bržeg igrača," kazao je Kovač.

Hrvatska je u prvom poluvremenu zabila jedan pogodak, no u nastavku utakmice je ubacila u brzinu više i još četiri puta zatresla mrežu domaćeg vratara. Strijelci su bili Marcelo Brozović (23, 56), Bruno Petković (62), Petar Mišić (76), te Samuel Zimmermann (76-autogol).

"U drugom poluvremenu okrenuli smo priču, a ulaskom Oršića bilo je i više aktivnosti. Znali smo da će protivnik fizički pasti. Vrlo sam zadovoljan igračima koji su ušli u igru i na kraju mislim da je rezultat sasvim zaslužen, da smo u kvalifikacije krenuli važnom pobjedom i nadam se da ćemo nastaviti tim putem".

Priznao je hrvatski izbornik i kako je pristup domaćih nogometaša bio za pohvalu, no bitku za vrh očekuje s drugim protivnicima u skupini: "Iznenadio nas je Lihtenštajn, u prvoj je utakmici izgledao 'mekano', a ovoga su puta bili vrlo čvrsti. Mislim da je razlog tome dolazak novog trenera Fuchsbichlera. Sada znamo kakav je Lihtenštajn, znamo da Latvija nekome može pomrsiti račune - nadam se da to neće napraviti nama - ali mislim da će Švicarska, Ukrajina i Hrvatska rješavati pitanje prolaska skupine".

Osvrnuo se i na pitanje o poziciji lijevog braniča, kao i na igrače koji u budućim nastupima konkuriraju za mladu, ali i za seniorsku reprezentaciju: "Mikanović u Hajduku igra vrlo kvalitetno i mislim da je to trenutačno najbolje rješenje, premda je dešnjak na lijevoj strani. Imamo još i Bručića u Lokomotivi te Čalušića u Dinamu. Mateo Kovačić je u A reprezentaciji jedan od standardnih igrača, a cilj je mlade reprezentacije da proizvodi igrače. Sve će ovisiti i o klupskim nastupima, i bit će stvar dogovora. Tko ima mjesto u A reprezentaciji, sigurno ima mjesto i u mladoj".

Hina

Foto: PIXSELL