Rijeka: Predstavljanje nogometa u sklopu Projekta ST4ALL

Cilj projekta ST4ALL je edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti jer integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice

 

Kako stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, u srijedu, 29. kolovoza 2018., održana je još jedna diseminacija Projekta "Sports training for all" - ST4ALL, točnije, djeci inkluzivnih riječkih škola, njihovim obiteljima te trenerima i voditeljima mladih sportaša prezentirane su sportske aktivnosti: inkluzivni program nogometa.

Ujedno je objašnjeno da su, predstavljanjem nogometa za osobe s invaliditetom u sklopu projekta "Sports training for all" - ST4ALL, članovi obitelji koje su sudjelovale motivirani poduzeti sportske aktivnosti izvan škole svoje djece te su podržani da prihvate sposobnosti svoje djece – posebice djece s teškoćama u razvoju

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta "Sports training for all" - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice, istaknuto je u priopćenju.

U Projektu "Sports training for all" - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz sljedećih zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta "Sports training for all" - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti