SABOR: Gordan Jandroković primio Hrvatsku reprezentaciju rukometaša u kolicima

Dino Sokolović, paraolimpijski prvak pod čijim se vodstvom i okupila Hrvatska reprezentacija rukometaša u kolicima, upoznao je predsjednika Sabora s njihovim daljnjim planovima

 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Hrvatske rukometne reprezentacije rukometaša u kolicima. Na susretu je istaknuto kako je u Hrvatskoj prva, povijesna utakmica rukometaša u kolicima održana potkraj prošle godine između reprezentacija Hrvatske i Italije, u organizaciji Zagrebačkog rukometnog saveza i u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, te pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Na toj su se utakmici pod sloganom "Sportom ističemo posebnosti, a ne različitosti", prvi put okupili reprezentativci Hrvatske u rukometu u kolicima pod vodstvom Dine Sokolovića, našeg proslavljenog paraolimpijskog prvaka, i odigrali te pobijedili u prijateljskom susretu protiv reprezentacije Italije.

- Ovim prijamom članova naše reprezentacije rukometaša u kolicima želim vam svima zahvaliti što svojom aktivnošću potičete bavljenje sportom osoba s invaliditetom, jer na taj način poboljšavate i kvalitetu njihova života. Vi svojim životom, svojim radom svjedočite, da ako se čovjek bori, ako je spreman na žrtvu, može ostvariti najviše ciljeve. Stoga vam treba čestitati. Trebate nam svima biti primjer, posebno mladim generacijama - rekao je Jandroković te naglasio kako će ih Hrvatski sabor uvijek svesrdno podržavati u njihovu radu.

Dino Sokolović, paraolimpijski prvak pod čijim se vodstvom i okupila Hrvatska reprezentacija rukometaša u kolicima, upoznao je predsjednika Sabora s njihovim daljnjim akcijama i planovima te mu zahvalio na kontinuiranoj podršci.

- Zahvaljujem vam što nas podržavate i dajete potporu da se bavimo sportom, jer nam je želja da se u ove naše aktivnosti uključuje što više mladih - rekao je Dino Sokolović, svestrani sportaš, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom te ujedno igrač, trener i selektor rukometaša u kolicima.

- Najvažnije vam je koliko ste spretni s kolicima i onda se lako prebacite na rukomet ili košarku - dodao je.

- Na Paraolimipijskim igrama u Tokiju 2020. bit ćemo pokazni sport i ako zadovoljimo kriterije već na sljedećim Igrama mogli bismo ući u redovni program - kazao je glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš, koji je istaknuo da se rukomet u kolicima igra u svim skandinavskim zemljama, ali i u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Portugalu.

Govoreći o budućim planovima i razvoju rukometa u kolicima, istaknuto je kako se u Hrvatskoj ovim sportom trenutačno bavi dvadesetak osoba te ih je najviše iz Zagreba i Slavonskog Broda, a za daljnji napredak ovog sporta u našoj zemlji bio bi poticajan nastup na jakom međunarodnom turniru koji se u prosincu ove godine igra u Portugalu i za koji je hrvatska reprezentacija rukometaša u kolicima dobila poziv.

Susretu s članovima Hrvatske reprezentacije rukometaša u kolicima u Saboru prisustvovala je i zastupnica Ljubica Lukačić.

Anita Blažinović