KRISTIJAN STIPANOVIĆ: Nogomet kao poželjan sport i za mlade s invaliditetom

Stipanović je nakon operacije srca, napravljene krajem 2007. godine, osnovao malonogometnu momčad El Clasico u Svetoj Nedelji, koju trenira besplatno

 

Prošlogodišnje osvajanje Sportskih igara mladih dalo je vjetar u leđa Kristijanu Stipanoviću (29), nogometnom treneru i voditelju s invaliditetom iz Brezja u Svetoj Nedelji, da napokon realizira svoju  davnašnju ideju: promovirati nogomet kao poželjan sport i na mlađe generacije, pogotovu one s invaliditetom.

Ove godine na malonogometnom turniru Sportskih igara mladih, održanom u sklopu Osnovne škole Samobor 5. travnja 2018., sa svojom ekipom nije uspio obraniti naslov pa je zato imao prilike i vremena da nađe nekoliko trenera i prijatelja koji bi mu pomogli.

Olakšalo mi je puno što smo napravili odlične rezultate u zadnjih par godina, jer su me mlađi igrači pitali da i njih vodim. Dobro sam razmislio i uspio sam naći par osoba da mi pomažu i da ih treniraju. Trener ekipa postao je Stjepan Brglez, koji studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a trener golmana Tomislav Josipović, ujedno i bivši golman MNK-a Nacional i MNK-a Alumnus. Oni su kao i ja s područja Svete Nedelje, a svi radimo honorarno - objasnio je Stipanović.

Navedeni treneri također su bili zainteresirani da mu se pridruže i voljni da nešto naprave za mlade na području svog grada, budući je bilo zainteresirane djece, a i već kvalitetnih igrača.

Stoga su se prvi puta našli na sastanku prije tri tjedna u ŠRC-u Horti, gdje je bilo devet igrača, a drugi puta 30. rujna kada ih je bilo dvanaest. Od svih igrača oba puta je bio samo jedan igrač iz Zagreba, dok je veći dio njih iz Svete Nedelje.

Kao voditelj, jako sam zadovoljan s time jer je to i bio cilj da ih što više okupimo iz našeg grada. Igrači koji su dio ove ekipe su Patrik Vlašić, Domagoj Pavliša, Mihael Petravič, Mihael Perišić, Roko Šarić, Antonio Matić, Leon Morić, Lovro Ljubej, Luka Markužić, Stjepan Kišlić, Viktor Pavić, Pavo Market i Karlo Jurinec - rekao je ponosno Stipanović.

Kroz mjesec do dva namjerava pokrenuti još jednu kategoriju nogometaša: - Jer iduće godine želim da naš grad ima predstavnike u sve tri kategorije za Sportske igre mladih. Treneri i ja smo jako zadovoljni jer smo pokrenuli nešto jako lijepo za djecu.

Podsjetimo da je Stipanović nakon operacije srca, napravljene krajem 2007. godine, osnovao malonogometnu momčad El Clasico u Svetoj Nedelji, koju trenira besplatno kroz cijelo vrijeme. Momčad se svake godine mijenja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti