LAŠKO I CELJE: Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Naše srebrne paraolimpijke, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, koje svoje najbolje rezultate ostvaruju u paru, ovo Svjetsko prvenstvo igrat će u individualnoj kategoriji


Ovogodišnji domaćini Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu bit će slovenski gradovi Laško i Celje od 15. do 21. listopada. Na ovom značajnom stolnoteniskom događaju godine, okupit će se najbolji sportaši na svijetu među kojima je i 5 Hrvatskih predstavnika i predstavnica.
Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu svoj početak datira 1990. godine u Nizozemskom gradu Assenu, a posljednje prvenstvo održalo se u Beijingu u Kini 2014. godine.
Ovogodišnje prvenstvo koje će se održati u Sloveniji prvo je Svjetsko natjecanje u individualnoj kategoriji stolnog tenisa nakon Paraolimpijskih igara u Riu 2016. godine, a okupit će više od 330 najboljih svjetskih stolnotenisača iz 35 zemalja svijeta.


Naše srebrne paraolimpijke, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, koje svoje najbolje rezultate ostvaruju u paru, ovo Svjetsko prvenstvo igrat će u individualnoj kategoriji.
- Imam veliku želju za medaljom i očekujem da ću dati sve od sebe da budem na razini. Cilj mi je odigrati najbolje što mogu i barem ući u polufinale. Još nemam medalju s pojedinačnog na Svjetskom prvenstvu i nadam se da ću to promijeniti u Sloveniji - izjavila je Anđela Mužinić.
- Pripremam se zaista žestoko. Imali smo dva turnira u posljednjih mjesec dana i Kineskinje su zaista bile sjajne. Sada sam u fazi završnih priprema i jedva čekam da počne Svjetsko. Toliko sam uzbuđena jer cijelu godinu čekam na to i nikada do sada se nisam toliko pripremala. Nadam se da će meni i cijeloj reprezentaciji sve proći odlično - zaključila je Helena Dretar Karić.
Po prvi puta u povijesti, Slovenija će biti domaćin Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu te će se natjecanja održavati u čak dva grada – Laško i Celje. Na ovo Svjetsko prvenstvo plasiralo se pet hrvatskih sportaša – Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Pavao Jozić i Tomislav Špalj.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti