DOBRA VIJEST Hrvatski paraolimpijski odbor i japanska fondacija potpisali suradnju o razvoju ortopedskih pomagala

"Mi smo vodeća kompanija za razvoj ortopedskih pomagala u Japanu, i ovo je prvi ugovor o suradnji potpisan izvan granica naše zemlje, stoga smo jako sretni da će ovaj posjet rezultirati napretkom hrvatskog paraolimpijskog sporta", rekao je Kousaikai Katsumi Asai

 

Hrvatski paraolimpijski odbor u ponedjeljak je u Zagrebu potpisao memorandum o suradnji s fondacijom Tetsudokosaikai iz Tokija, s ciljem razmjene iskustava i razvoja ortopedskih pomagala.

"Intencija nam je da vidimo najmodernija rješenja u sportskoj ortopediji, stoga nam je u goste došla najznačajnija japanska kompanija koja se bavi inovativnim rješenjima sportske ortopedije", rekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

"Želja nam je prije svega da omogućimo našim sportašima da imaju što kvalitetniju sportsku ortopediju", dodao je.

Fondacija Tetsudokosaikai (Kousaikai) organizacija je za socijalnu skrb, koja je proizašla iz Ministarstva željeznica Japana te se kasnije opredijelila kao privatna kompanija s ciljem pružanja pouzdanih usluga socijalne skrbi, provođenja projekata od javnog interesa i briga o društvenoj odgovornosti. 

"Danas će predstavnici Kousaikaia predstaviti svoja znanja i iskustva hrvatskim proizvođačima, kako bi ojačali gospodarsku suradnju, inovativnost, i razvoj ortopedije. Smatram da je to vrlo važno za obje zemlje", naglasio je veleposlanik Japana Keiji Takiguchi.

Prilikom potpisivanja ugovora o suradnji predsjednik Fondacije Kousaikai Katsumi Asai donirao je HPO-u dvije sportske proteze najmodernije tehnologije.

"Mi smo vodeća kompanija za razvoj ortopedskih pomagala u Japanu, i ovo je prvi ugovor o suradnji potpisan izvan granica naše zemlje, stoga smo jako sretni da će ovaj posjet rezultirati napretkom hrvatskog paraolimpijskog sporta", rekao je Asai.

Japan i Tokio također su i domaćini sljedećih Olimpijskih i Paraolimpijskih igrara koje se održavaju 2020. godine.

Ove godine je i obljetnica 25 godina uspostave diplomatskih odnosa i suradnje između Hrvatske i Japana. 

Hina

 

Povezane vijesti