MEMORIJAL IVAN STAREK Trčimo zajedno na Svjetski dan šećerne bolesti

Jedan od glavnih ciljeva utrke je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja, a svi sudionici moći će izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid


Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' i Veleučilištem Velika Gorica obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan šećerne bolesti 32. polumaratonom 'Ivan Starek', koji će se održati u nedjelju, 11. studenog na Jarunu.
Jedan od glavnih ciljeva utrke je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja, u čemu će pomoći stručnjaci iz NZZJZ Dr. Andrija Štampar i Veleučilišta Velika Gorica, a svi sudionici moći će izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid.
Ova jedinstvena utrka bit će izvrstan spoj sportskog i zdravstvenog značaja uz promicanje zdravih stilova života.
Memorijal 'Ivan Starek' nastao je kao sjećanje na legendarnog trkača Ivana Stareka, počeo je kao polumaraton, a danas je to cjelodnevni događaj cestovne atletike, jedinstven u Hrvatskoj i sastoji se od nekoliko utrka i to na 5, 10 i 21 kilometar. Utrku je 1987. pokrenuo Atletski klub Veteran (bivši naziv za Atletski klub Maksimir), kao utrku sjećanja na Ivana Stareka, dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama, a preminuo je prerano i neočekivano u svojoj 65. godini. Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj.
Sve informacije o utrci dostupne su na internetskim stranicama AK Maksimir ili Facebooku.

Anita Blažinović