DOBRA VIJEST Košarkaški klub osoba s invaliditetom okrunjen Grbom Grada Zadra

U KKOI Zadar aktivno trenira 11 osoba s invaliditetom. Riječ je o deset muškaraca i jednoj dami - Gordani Krnčević, koju "čuvaju kao oko u glavi" 


- Nismo očekivali, ali smo se potiho nadali da bi priznanje Grada moglo doći u naše ruke. Jako nam je drago da su se naš rad, trud i uspjesi - prepoznali i velika nam je čast biti među laureatima Grada Zadra. Mi smo, naime, predloženi za Grb Grada i to nam doista puno znači - rekao je Filip Jadrijev, tajnik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije i predsjednik zadarskog Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom. 
Ovaj je klub naime, u samo tri godine nakon osnivanja, ostvario sjajne rezultate, a radi se o osvajanju prvenstva i Kupu Hrvatske.
- Mislim da smo ostvarili velike rezultate upravo zbog činjenice da je naš Klub tek u začetku. No, uporni treninzi su dali rezltate. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti i želja nam je obraniti naslov prvaka Hrvatske i Kup - dodao je Jadrijev za Zadarski list.
Košarkaši treniraju u kultnim Jazinama, a Jadrijev je još rekao kako se nada da će gradski oci na isti način kako su prepoznali i nagradili njihov rad i uspjehe, pomoći i da se Jazine malo urede i još bolje prilagode osobama s invaliditetom kako bi mogli lakše i još kvalitetnije trenirati, a to se u prvom redu odnosi na svlačionice i toaletne prostore.
U KKOI Zadar aktivno trenira 11 osoba s invaliditetom. Riječ je o deset muškaraca i jednoj dami - Gordani Krnčević, koju, kako je rekao Jadrijev - "čuvaju kao oko u glavi". Ovu su sezonu odigrali podijeljeni u dvije ekipe. Jedna je dakle, osvojila prvo, a druga -  peto mjesto u prvenstvu i Kupu. Tri zadarska igrača uvrštena su i na širi popis reprezentacije te su nastupili i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu divizije B koje se održalo u lipnju u Belgiji.
Kad im je čestitao na značajnim uspjesima, gradonačelnik Branko Dukić im je obećao, da će, sukladno proračunskim mogućnostima, s vremenom rješavati probleme te će pomoći i u nabavci sportskih kolica.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti