BRUNO BOŠNJAK Sjajni paraolimpijac drugi i treći na Svjetskom kupu u para snowboardu

Sretan sam jer sam na početku sezone ostvario odlične rezultate i tako potvrdio dobru formu,  kazao je Bošnjak koji je na posljednjim paraolimpijskim igrama osvojio broncu


U Dubaiu, UAE, započela je sezona za Para Snowbordere.
Osvajač brončane medalje na Zimskim paraolimpijskim igrama Bruno Bošnjak, u prvoj utrci, srijeda  7. studenog osvojio je 2. mjesto u banked slalomu.
Najbolji u otvaranju sezone Svjetskog kupa u Dubaiu u ovoj disciplini bio je nizozemac Cris Vos, dok je bronačnu medalju osvojio Reinhold Schett iz Austrije.
U četvrtak, 8. studenog, na rasporedu je bila druga utrka u Svjetskom kupu na istom borilištu. Bruno Bošnjak osvojio je treće mjesto u disciplini banked slalom.
Prvi je bio Crhis Vos (Niz), a drugi Reinhold Schet (Aut).
Dan prije početka Svjetskog kupa održan je regionalni Azija kup, na kojem je Bošnjak također osvojio 2. mjesto u disciplni banked slalom.
- Sretan sam jer sam na početku sezone ostvario odlične rezultate i tako potvrdio dobru formu - kazao je Bošnjak koji je na posljednjim paraolimpijskim igrama osvojio broncu.
- Do kraja ove godine očekuju me još utrke Svjetskog kupa u Nizozemskoj i Finskoj, te s razlogom vjerujem da ću na kraju cjelokupne sezone biti na samom vrhu poretka ponajboljih ParaSnnowbordera - zaključio je prvi osvajač hrvatske paraolimpijske medalje u zimskim sportovima.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti