PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Istrijana osvojila zlato i dva srebra, a Davoru Komaru titula prvaka države

Nakon ovog prvenstva Istrijana broji 166 pehara i medalja, čime nastavlja dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj

 

Kako stoji u priopćenju Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' iz Pule, na Prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom navedeni je Klub osvojio zlato i dva srebra, a njihov igrač Davor Komar postao je po devetnaesti puta prvakom države.

Nakon četiri odigrana kola prvenstva Hrvatske - Osijek, Split, Slavonski i Požega, u subotu, 10. studenog, u Rijeci održano je završno peto kolo boćarske sezone 2018. godine pojedinačno u boćanju za osobe s invaliditetom. Zbrajanjem rezultata svih pet odigranih kola BKOSIŽ Istrijana osvojio je zlato i dva srebra. Zlato u kategoriji BC4, ujedno i devetnaestu titulu prvaka Hrvatske - sedam puta pojedinačno, pet puta u paru i sedam puta na KUP-u Hrvatske - osvojio je naš najtrofejniji hrvatski boćar Davor Komar iz Pule. Srebro u istoj BC4 kategoriji osvojila je viceprvakinja Puležanka Melisa Osmanović, inače najtrofejnija hrvatska boćarica, dok je srebro u kategoriji BC3 osvojio boćar Draško Bartolić iz Pule.

Na Prvenstvu je ove sezone sudjelovalo još dvoje članova istog Kluba, koji su svojim izvrsnim rezultatima osvojili peto - Zoran Peruško iz Peruški/Marčana u BC1 kategoriiji i osmo mjesto - Samanta Lukšić iz Jurani/Pićna u kategoriji BC3.

Ujedno je istaknuto da nakon ovog prvenstva Istrijana broji 166 pehara/medalje za prvo, drugo i treće mjesto od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavlja dominaciju u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom.

- Sada, nakon završenog Prvenstva, slijedi sudjelovanje na Državnom prvenstvu u BC5 kategoriji, koje će se održati sljedeće subote, 17. studenog u Poreču, gdje će naša tročlana ekipa po drugi puta braniti titulu državnog prvaka Hrvatske. Zatim slijedi nacionalni turnir u Velikoj Gorici 8. prosinca 2018. te završno natjecanje u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije, gdje dvoje naših najboljih boćara, Komar i Osmanović, odlaze u Dubai (UAE) na otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom od 14. do 21. prosinca, čime se ujedno i službeno završava boćarska sezona 2018. – najavljeno je od strane Kluba.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti