ANĐELA MUŽINIĆ Trofejnu stolnotenisačicu s invaliditetom primio gradonačelnik Splita

Skromna i samozatajna Anđela gradonačelniku Opari je rekla kako je u Zagrebu uspješno spojila sportske obveze i studiranje te da, bez obzira na sve, živi punim plućima


Osvajačicu brončane medalje na Svjetskom pojedinačnom parastolnoteniskom prvenstvu, mladu Splićanku Anđelu Mužinić primio je u četvrtak gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Anđeli je to deseta medalja s velikih svjetskih natjecanja i sada, nakon Svjetskog prvenstva u slovenskom Celju, ona zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang listi.
- Draga Anđela, uz vaše dopuštenje želim da na šetnicu Zapadne obale postavimo brončanu ploču s vašim imenom i da stoji među pločama ostalih splitskih olimpijaca. Ipak, vi ste puno više od olimpijske medalje koju ste osvojili. Puno toga ste prošli u životu i sada svima nama, posebno onima mladima, pružate nešto jako važno – nadu. Srčani ste i jaki, osoba ste snažnog duha koja je pokazala da se ima smisla boriti i onda kada je teško u životu - kazao je gradonačelnik heroini splitskog i hrvatskog paraolimpizma. istaknuo je kako je obveza cijelog društva, države i gradova, ali i medija, da prepoznaju izuzetne ljude koji, poput Anđele, svojim djelima pružaju inspiraciju i ne priznaju nedaće. 
Skromna i samozatajna Anđela gradonačelniku je rekla kako je u Zagrebu uspješno spojila sportske obveze i studiranje te da, bez obzira na sve, živi punim plućima.
- Sada ću se malo odmoriti od stolnog tenisa kako bi riješila nekoliko ispita na fakultetu, a potom slijedi priprema za Europsko prvenstvo koje je iduće godine  najavila je Anđela svoja nova sportska natjecanja. 
 Otkrila je i kako je uoči natjecanja u Celju bila nervozna i pod stresom, a potom je pokazala gradonačelniku kako izgleda osvojena brončana olimpijska medalja sa Svjetskog prvenstva. 
Anđelin otac Željan prisjetio se njezinih ponovnih životnih i sportskih početaka nakon teške prometne nesreće prije koje je sanjala karijeru uspješne odbojkašice. -U Varaždinu gdje je bila na rehabilitaciji otkrila je stolni tenis. Od tada su krenuli njezini veliki sportski uspjesi. Nezaustavljiva je - ispričao je tata Željan. 
Trenerica Mirela Šikoronja Ivančin otkrila je kako Anđela toliko predano trenira da je doslovno mora tjerati s terena. Oduševljenje velikim uspjehom splitske paraolimpijke nisu skrivali ni Mijo Bakić i Hrvoje Kujundžić iz splitskog Športskog saveza invalida, a čestitkama se pridružio i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti