BILBAO Dinamo dobitnik nagrade CAFE-a za integraciju gledatelja s invaliditetom

'Nakon više mjeseci i godina rada, na Maksimiru utakmice Dinama prati preko stotinu navijača s invaliditetom. Iznimno smo ponosani na ovu nagradu koja je znak da je trud prepoznat', kažu iz Dinama

 

Dinamo je osvojio nagradu za najbolju inicijativu 2018. godine za cjelokupan rad s osobama s invaliditetom u proteklom periodu, s naglaskom na aktivnost 'VIP doživljaj utakmice', koju je klub ove godine na Maksimiru omogućio navijačima s intelektualnim poteškoćama tijekom CAFE Akcijskog tjedna.

Na međunarodnoj CAFE konferenciji koja se održala 16. i 17. studenog u Bilbau u Španjolskoj, GNK Dinamo primio je nagradu za aktivnost 'VIP doživljaj utakmice za navijače s intelektualnim poteškoćama', a nagrada u originalu nosi naziv 'Club Initiative Award'. Na dodjeli nagrada sudjelovala je Dinamova časnica za gledatelje s invaliditetom Iva Cigrovskij, koja je sudjelovala i u panel raspravi o ulozi časnika za navijače s invaliditetom.

Hrvatski prvak aktivno radi na integraciji navijača s invaliditetom u nogomet, prvi je u Hrvatskoj prije godinu i pol u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom slijepih Zagreb pokrenuo projekt audio deskripcije utakmice Dinama za slijepe i slabovidne navijače, organizirao prvi obilazak stadiona Maksimir za slijepe, ostvario suradnje s raznim udrugama osoba s invaliditetom koje su stalni gosti na utakmicama Dinama, kroz individualni pristup iskustvo navijača u invalidskim kolicima podignuo na jednu novu razinu.

- Svojim aktivnostima želimo biti primjer drugima da ustrajno treba malim koracima ići prema velikim promjenama u društvu i da, bez obzira na infrastrukturalne prepreke, treba raditi na jednakosti i omogućavanju pristupa nogometu za sve, a posebno na uključivanju osoba s invaliditetom u nogomet i sport - kažu iz kluba.

- Nakon više mjeseci i godina rada, na Maksimiru utakmice Dinama prati preko stotinu navijača s invaliditetom. Iznimno smo ponosani na ovu nagradu koja je znak da je trud prepoznat i od strane velikih organizacija. Ova nagrada dokaz je da zaista možemo raditi pozitivne promjene u društvu.

Od srca zahvaljujemo CAFE-u na prvoj ovakvoj nagradi za klub te na prvoj nagradi za rad s navijačima s invaliditetom u hrvatskom nogometu  - poručili su iz Dinama.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti