HRVATSKI PARA TAEKWONDO SAVEZ Održano 1. para taekwondo prvenstvo Hrvatske

Prvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske kriterijski je turnir Hrvatskog paraolimpijskog odbora za konačni izbor natjecatelja koji će Hrvatsku predstavljati na nadolazećem svjetskom prvenstvu

 

U Combat centru Hrvatskog para taekwondo saveza, 24. studenog održano je svečano otvorenje dvaju para taekwondo natjecanja; Prvog para taekwondo prvenstva Hrvatske, koje je održano u jutarnjim satima te međunarodnog prijateljskog kupa u para taekwondou, koji je održan u poslijepodnevnim satima.

Svečanom otvorenju nazočio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je i otvorio Međunarodni prijateljski kup. Zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha na današnjem natjecanju, gradonačelnik Bandić istaknuo je da će ovo prvenstvo zasigurno doprinijeti razvoju sporta za osobe s invaliditetom.

Gradonačelniku Grada Zagreba, osobnom izaslaniku Predsjednice Republike Hrvatske Saši Missoniju, NJegovoj Ekscelenciji veleposlaniku Južne Koreje Park Won-supu, osobnom izaslaniku Ministra branitelja Tome Medveda gospodinu Dinku Tandari, taekwondo velemajstoru Lee Kwang Baeu, izaslanici Ureda pravobraniteljice Anke Slonjšak Branki Meić Salie, glavnom tajniku Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ticijanu Kompariću te predstavnicima braniteljskih udruga, donatorima i volonterima urućena su priznanja, plakete i zahvalnice za doprinos razvoju para taekwondoa u Republici Hrvatskoj.

Zahvalivši pokroviteljima prvog natjecanja, direktor Hrvatskog para taekwondo saveza Vlado Požežanac istaknuo je da su para taekwondo klubovi prije dvije godine osnovali savez kako bi okupili osobe s invaliditetom, te dodao da iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, a samo ove godine na Europkom prvenstvu u Bugarskoj osvojili su tri brončane medalje i jedno zlato. Isto tako izrazio je nadu u rješavanje birokratskih prepreka koje su do sada uz niz otegotnih okolnosti najviše otežavale odlaske na međunarodna natjecanja osobama s invaliditetom.

Prvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske kriterijski je turnir Hrvatskog paraolimpijskog odbora za konačni izbor natjecatelja koji će u sastavu Hrvatske para taekwondo reprezentacije Hrvatsku predstavljati na nadolazećem Para taekwondo svjetskom prvenstvu u turskoj Antalyi, u veljači 2019. godine.

Anita Blažinović