URIHO Završio 17. Festival sporta za osobe s invaliditetom

'Molim vas da svi skupa izrazimo poštovanje svim sportašima s invaliditetom za sve medalje koje su osvojili tijekom 2018. godine, tim više što mnogi od njih dolaze iz naših klubova, iz grada Zagreba', istaknuo je Držaić

 

U prošli je petak, 30. studenog, i službeno završeno 17. izdanje Festivala sporta za osobe s invaliditetom, manifestacije koju Sportsko društvo osoba s invaliditetom URIHO organizira povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i rođendana Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, koja će 4. prosinca napuniti čak 72 godine postojanja. Impresivno.

Po običaju, a kako i priliči, cjelomjesečni sportski događaj je završio podjelom medalja i priznanja, a druženje i slavlje se ove godine održalo u sportskoj dvorani u Savskoj ulici, gdje su se odvila i mnoga nadmetanja. Sportaši su se tako, tokom cijelog studenog, natjecali u malom nogometu, boćanju za osobe s invaliditetom, atletici, visećem kuglanju, šahu, pikadu, kuglanju i stolnom tenisu, a tradicionalno je u sklopu festivala održana i univerzalna sportska škola za najmlađe, kao i uvijek posebno atraktivna egzibicijska malonogometna utakmica.

Na proglašenju je ceremoniju otvorila glavna organizatorica, predsjednica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom URIHO i Sportskog društva osoba s invaliditetom URIHO Jadranka Blagus, koja je pozdravila sve prisutne, a posebno ravnatelja Ustanove URIHO i predsjednika Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom Josipa Držaića i predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragana Rakića, te zahvalila stručnom timu Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom na čelu s Mirelom Šikoronjom Ivančin.

Riječ je prepustila Josipu Držaiću koji je u svoje osobno ime, ali i u ime predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, te u ime saborske zastupnice Ljubice Lukačić uputio pozdrave sportašima i čestitao im na rezultatima koje su postigli na ovogodišnjem Festivalu sporta za osobe s invaliditetom.

- Molim vas da svi skupa izrazimo poštovanje svim sportašima s invaliditetom za sve medalje koje su osvojili tijekom 2018. godine, tim više što mnogi od njih dolaze iz naših klubova, iz grada Zagreba – istaknuo je Držaić.

- Ove godine nastupilo je više od 500 sportaša iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Bjelovara, Velike Gorice, Babine Grede, Vinkovaca. Zadovoljstvo mi je još jednom pozdraviti sve koji su sudjelovali, bez obzira tko je osvojio medalju, a tko nije – nadovezala se Blagus, a zatim se pristupilo najsvečanijem dijelu, podjeli medalja.

Podijeljeno je preko 80 priznanja za najuspješnije sportaše u svim sportovima i brojnim kategorijama, kao i za suce i mnoge druge istaknute sudionike. Nećemo nabrojati sve, ali pobjednici po kategorijama svakako zaslužuju da ih se spomene.

U stolnom tenisu su laureati bili Karlo Kopčić, Antonio Prepelić, Snježana Ivčević, Tomislav Blažević, Martin Pendel, Kristina Ivšić, u kuglanju su zlato osvojili Zvonko Filković i Anka velić, te MKK Sidra ekipno, najbolji boćari su bili Petar Čigir, Jelena Perković, Magdalena Jelenčić i ekipa 'Bijelci'. Malonogometni turnir je osvojila ekipa MNKI URIHO, najbolji igrač i strijelac je bio Pero Kalks, a najbolji golman Zvonimir Bralić, u pikadu su bili dominantni Tomislav Blažević i Ivana Bečko, a u visećoj kuglani legendarni Saša Brkić i Gordana Semper. Najbolji atletičar i atletičarka su bili Vlado Matijević Jajan i Nada Montag, a u šahu je pobjedu odnio sjajni Domagoj Glažar. Prekrasni klinci iz univerzalne sportske škole, buduće sportske zvijezde su Josip Marković, Marko Kosić, Petra Rogina, Sanela Kovar, Benjamin Škec, Fabijan i Dominik Martinec, Mateo Držanić, Robert Žepek, Katja Lukarić, Matea Jagodin i Petra Jurković, a sve simpatije i mnoga srca je odnio Matija Kos, šestogodišnji član Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom URIHO, najmlađi sudionik ovogodišnjeg Festivala sporta za osobe s invaliditetom.

I to je to. Ali ovo je samo početak jer, sudeći po ovim sportašima, budućnost nam je svijetla.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti