POVIJESNI USPJEH Srebrna medalja za hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kolicima

Nakon prošlogodišnje prve povijesne utakmice rukometa u kolicima, protiv selekcije Italije u Zagrebu, ovo sudjelovanje na Turniru nacija je veliki korak ka osnaživanju ovog sporta u nastajanju, a osvajanje srebrnog odličja rukometašima u kolicima čestitao je i Gordan Jandroković, predsjednik Sabora 

 

Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila je srebrnu medalju na Turniru nacija koji se od 29. studenog do 3.  prosinca održao u portugalskom gradu Leirii što je izuzetan uspjeh jer je to bio prvi službeni nastup rukometaša u kolicima na nekom međunarodnom natjecanju.

Na ovom službenom turniru Europske rukometne federacije (EHF) sudjelovale su reprezentacije Portugala, Hrvatske, Mađarske i Nizozemske, a pobjedu je ostvarila reprezentacija Portugala, koja već šest godina igra rukomet u kolicima dok je treće mjesto izborila reprezentacija Nizozemske. 

Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima nastupila je u sastavu: Stjepan Pavlović, Zdenko Matić, Ivica Vujica, Ademir Demirović, Matija Tenšić, Ante Rubeša, Filip Jadrijev , Lukrecija Tomušić, Nikola Bistrović, Ante Štimac (kapetan), Nirvana Moschella dok su u stručnom stožeru bili Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić i  Davor Tor.

Nakon prošlogodišnje prve povijesne utakmice rukometa u kolicima, protiv selekcije Italije u Zagrebu, ovo sudjelovanje na Turniru nacija je veliki korak ka osnaživanju ovog sporta u nastajanju, a osvajanje srebrnog odličja rukometašima u kolicima čestitao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. 

"Od srca vam čestitam na osvajanju sjajnog, srebrnog odličja na Turniru nacija u Portugalu. Prvi put u sportskoj povijesti nastupili ste kao hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima na tom jakom međunarodnom turniru, i ovim sjajnim rezultatom pokazali ste vašu beskrajnu ustrajnost i snagu, požrtvovnost i motiviranost, na ponos svih nas u Hrvatskoj", stoji između ostalog u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora.

Hina

 

Povezane vijesti