PARA TAEKWONDO Natjecateljsku godinu obilježilo rivalstvo Mikulića i Medella

Ivan Mikulić trenutno drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi, a prvo natjecanje na kojem će pokazati svoje vještine upravo je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u prvoj polovici 2019.

 

U 2018. godini održala su se četiri velika natjecanja Para Taekwondoa u čija finala je ušao i mladi Ivan Mikulić, a čije je sportsko nadmetanje sa suparnikom Medellom obilježilo ovu taekwondo godinu, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

Ivan Mikulić i Amerikanac Evan Medell neprestano su se susretali na raznim prvenstvima gdje su se međusobno pobjeđivali.

- Nisam s njim bio baš u kontaktu. Tek nedavno smo se zapravo upoznali i čini mi se kao dobar čovjek i sportaš. Zaista je kvalitetan i trudi se da uspije i igra pošteno - izjavio je Ivan Mikulić.

Medell je bio bolji od Mikulića na African Openu, dok je Mikulić pobijedio Medella na domaćem terenu na Pan American finalu.

- Mislim da sam bolji sportaš od njega i po tehnici i po samoj borbi, a i imam više iskustva. Iako to zaista nekada nema veze s ničime, recimo ipak nisam osvojio medalju na Europskom prvenstvu za koju su svi mislili da već imam oko vrata. Teško je držati konstantu i puno toga ovisi o trenutku i danu. Također, na svakom natjecanju treneri me snimaju pa pronalaze slabe točke, pa na sljedeće natjecanje uvijek moram doći s novim potezima i trikovima u rukavu - istaknuo je Ivan.

Ostala je još samo jedna godina za prikupljanje bodova za kvalifikacije na Tokyo 2020. Borba za medalje i bodove bit će zasigurno još žešća u 2019. godini.

- U novoj godini je Svjetsko prvenstvo koje je ključno za skupljanje bodova za nadolazeće Igre. Uglavnom se pripremam za to i nadam se najboljem ishodu, a držim fige za medalju. Cilj mi je plasman na Igre i vjerujem da ću to izboriti. Velika je stvar plasirati se na Igre, a osvojiti medalju bilo bi ostvarenje snova - zaključio je Mikulić.

Ivan Mikulić trenutno drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi, a prvo natjecanje na kojem će pokazati svoje istrenirane vještine upravo je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u prvoj polovici 2019. godine.

Anita Blažinović