RIJEKA Održana info radionica Projekta ActivOSI

U projektu će kao pripadnici ciljne skupine sudjelovati odrasle nezaposlene osobe s invaliditetom, a aktivnost će se provoditi na području grada Rijeke i Zagreba u vremenskom razdoblju od 22 mjeseca

 

U VIP-u Centra Zamet 17. prosinca održala se Info radionica u sklopu EU projekta ‘Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada’.

Projektne aktivnosti Projekta ActivOSI usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom kako bi ih se približilo tržištu rada i kako bi se doprinijelo povećavanju mogućnosti njihovog zapošljavanja. Osobe koje će sudjelovati u projektnim aktivnostima proći će kroz program osposobljavanja za voditelja/icu športsko – rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom.

Riječ je o programu koji je verificiran od strane nadležnog Ministarstva, a razvili su ga stručni suradnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Osim toga, u sklopu projekta provest će se i edukacija iz područja informatike, u svrhu osposobljavanja za rad na računalu, te osposobljavanje osoba s invaliditetom za event menadžment u sportu, nakon koje će polaznici biti educirani za organizaciju sportskih natjecanja, promociju sporta i njegov razvitak za osobe s invaliditetom. Provodit će se i radionice pod vodstvom life coacha usmjerene na podizanje samopouzdanja i jačanje vjere u vlastite mogućnosti, koje su važna stavka na putu gradnje osobne karijere.

U projektu će kao pripadnici ciljne skupine sudjelovati odrasle nezaposlene osobe s invaliditetom, a projektne aktivnost provodit će se na području grada Rijeke i Zagreba u vremenskom razdoblju od 22 mjeseca.

Projekt je u cijelosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.121.147,02 kuna. Prijavljen je u sklopu poziva na natječaj ‘Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina’ u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020’.

In Portal

 

Povezane vijesti