BRUNO BOŠNJAK Velika očekivanja od prvog hrvatskog paraolimpijca u zimskim sportovima

Bošnjak trenutačno na svjetskoj rang listi zauzima u Snowboard crossu šesto mjesto s osvojenih 450 bodova, a u Banked slalomu je peti s ukupno 700 bodova

 

Bruno Bošnjak, prvi paraolimpijac u zimskim sportovima, koji je u Pjong Čangu osvojio prvu hrvatsku medalju brončanog sjaja, otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa koja se održavaju 30. i 31. siječnja te Svjetskog kupa od 4. do 7. veljače  gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu. 

- Kako se banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine, očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone - kaže Brunin trener Stipe Tomljenović.

- Snowboard Crossu očekujemo dobrar plasman u kvalifikacijama te ulazak u četvrtfinale. Želja nam je konačni ulazak u polufinale Crossa te popravak trenutne pozicije. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od  26. do 31. ožujka - dodao je Tomljanović.

Nakon nadmetanja u studenom i prosincu prošle godine - koja su održana u Dubaiu, Landgraafu i Pyhu - Bošnjak trenutačno na svjetskoj rang listi zauzima u Snowboard crossu šesto mjesto s osvojenih 450 bodova, a u Banked slalomu je  peti s ukupno 700 bodova.

Darko Matić / HPO