MARIBOR Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao na trodnevnom zimskom kampu

Projekt ReSport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promovira zdravlje kroz povećanje sudjelovanja i jednak pristup sportu za sve

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, u sklopu projekta ReSport, sudjelovao je prošlog tjedna na zimskom kampu u Mariboru.

- Na trodnevnom kampu sudionici su imali mogućnost natjecati se u zimskim sportovima kao što su skijanje, sanjkanje, snow shoeing i pležuhi, ali i u drugim sportovima koji se implementiraju u sklopu Projekta: XXXL nogomet, badminton, orijentacijsko hodanje i nogometni pikado – objašnjeno je iz Saveza.

Da podsjetimo, projekt ReSport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promovira zdravlje kroz povećanje sudjelovanja i jednak pristup sportu za sve. Cilj mu je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate. Također, projekt uključuje suradnju s organizacijama djece i mladih kako bi se poticala socijalna uključenost osoba s invaliditetom te njihove jednake mogućnosti u sportu.

Ujedno je istaknut cilj partnerstva, a to je promicati sudjelovanje ciljnih skupina u području sporta i tjelesne aktivnosti te podržati provedbu načela EU dobrog upravljanja u sportu, podržati europske strategije za socijalnu uključenost i jednake mogućnosti, smjernice EU-a za fizičke aktivnosti kao i druge dokumente u tom području.

Vodeći partner je Centar NAPREJ Maribor, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

- ReSport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Iznos ukupnog projekta je 488.928,99 eura, a projekt je sufinanciran 80 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus + Sport - Collaborative Partnership, točnije sufinanciran je u iznosu 391.143,19 eura, od čega iznos za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 59.481,00 eura - navode iz Saveza.

Klaudija Klanjčić