UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI Hrvatska reprezentacija na Svjetskom kupu u streljaštvu osoba s invaliditetom

Prvi put u potpunosti su izjednačeni kriteriji za odlazak na paraolimpijske igre, kao i na one olimpijske, stoga će doista u Tokiju nastupiti krema svjetskog parastreljaštva, gdje će zasigurno biti mjesta i za nekog od naše četvorke, kaže izbornik Tomislav Lazić

Damir Bošnjak

Hrvatska reprezentacija doputovala je u Ujedinjene Arapske Emirate gdje se u gradu Al Ainu, od 16. do 23. veljače, održava Svjetski kup u streljaštvu osoba s invaliditetom. Hrvatske boje brane Sanja Soldo i paraolimpijci Damir Bošnjak, Ivica Bratanović te Rudolf Petrović.

- Idemo, kao i na svako natjecanje, s vjerom da ćemo ostvariti svoje ponajbolje rezultate. S obzirom da je riječ o natjecanju na kojemu se ostvaruju kvote za 16. POI u Tokiju slijedeće godine, vjerujem da smo na dobrom putu za to - naglasio je hrvatski izbornik Tomislav Lazić.

- Moja nadanja i očekivanja su da će se tako nešto i dogoditi. Uvijek to očekujemo od naših ponajboljih strijelaca. U ovom trenutku to je svakako Damir Bošnjak, koji je prošle godine na Europskom prvenstvu osvojio broncu. Bošnjak i Sanja Soldo, osim zračnog pištolja, gađaju discipline na otvorenoj streljani u malokalibarskim pištoljima, tako da tu mogu doista nijanse odlučivati. Raduje me povratak u reprezentaciju Ivice Bratanovića, pa doista u natjecanjima koja su pred nama svakako očekujemo eksplozije njihovih  rezultata. Šanse za ostvarivanjem kvota su doista velike, jer je poslijednja prigoda za to sredinom sljedeće godine. Moram također istaći da su prvi put u potpunosti izjednačeni kriteriji za odlazak na paraolimpijske igre kao i na olimpijske igre, stoga će doista u Tokiju nastupiti krema svjetskog parastreljaštva, gdje će zasigurno biti mjesta i za nekog od naše četvorke - zaključio je izbornik Lazić.

Izabranici Tomislava Lazića predstavljat će Hrvatsku u čak četiri discipline pištolja, te tri discipline puške.

Jedina žena u sastavu reprezentacije, Sanja Soldo, natjecat će se u disciplinama 10m zračni pištolj te u malokalibarskom pištolju na 25m pištolj i 50m pištolj.

Naš najuspješniji strijelac Damir Bošnjak uz nastup u disciplini  10m zračni pištolj, gađat će kao i Sanja Soldo. Zanimljivo je kako će se prvi puta natjecati u probnoj disciplini Pistol mixed team u kojoj će također nastupiti Sanja i Damir.

Naši najbolji puškaši, Rudolf Petrović i Ivica Bratanović, na kupu će se natjecati u disciplinama 10m zračna puška ležeći, 50m puška ležeći dok će Ivica Bratanović nastupiti i u disciplini  10m zračna puška stojeći.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti