PK VIDRA VARAŽDIN Sjajan nastup mladih plivača s invaliditetom na natjecanju u Splitu

Iako, nažalost, 'Vidraši' zbog bolesti naših plivača u Split nisu došli u punom sastavu, Brunela, Sabina i Jakša pokazali su da smo na pravom putu da na sljedećem natjecanju, u travnju u Zagrebu, budemo još brži, jači i izdržljiviji, istaknula je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin

 

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Plivačkog kluba Cipal, Športskog saveza invalida Grada Splita i Plivačkog kluba Mornar u Splitu je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske plivača s invaliditetom (Croatia open Split 2019).

Nastupilo je 102 plivačice i plivača iz 20 klubova iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH.

Za Plivački klub Vidra Varaždin nastupili su Brunela Hrženjak, Sabina Kušter i Jakša Mislović.

Brunela Hrženjak, s Down sindrom u kategoriji C21 kao juniorka, zauzela je dva prva mjesta na 50 m i 100 m prsno te jedno treće mjesto na 50 m leđno. Sabina Kušter, sa skraćenom desnom bedrenom kosti, kao juniorka u kategoriji SB9 zauzela je dva prva mjesta na 50 i 100 m prsno, te u kategoriji S 10 tri prva mjesta na 100 m slobodno, 50m i 100 m leđno. Jakša Mislović, s dijagnozom cerebralna paraliza, kao junior u kategoriji SB6 zauzeo je prvo mjesto na 50 m prsno te u kategoriji S6 prvo mjesto na 50 m leđno.

- Iako, nažalost, 'Vidraši' zbog bolesti naših plivača u Split nisu došli u punom sastavu, Brunela, Sabina i Jakša pokazali su da smo na pravom putu da na sljedećem natjecanju, u travnju u Zagrebu, budemo još brži, jači i izdržljiviji – istaknula je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti