CROATIA OPEN 2019. Plivači s invaliditetom Vincetić i Brajša ispunili normu za Paraolimpijske igre u Tokiju

Od vrhunskih rezultata kod domaćih natjecatelja istaknuli su se Kristijan Vincetić koji je u disciplini 100 leptir isplivao normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju te mladi plivač Tomi Brajša

 

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez ovog su vikenda organizirali su Otvoreno paraplivačko Prvenstvo Hrvatske - Croatia open 2019. koje je održano u Splitu, na bazenu Poljud.

Od vrhunskih rezultata kod domaćih natjecatelja istaknuli su se Kristijan Vincetić koji je u disciplini 100 leptir isplivao normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. s vremenom od 1:03.32.

Tomi Brajša u disciplini 200 slobodno s vremenom od 3:35.78.  također je ispunio normu za PI Tokyo 2020.

Priređivači Croatia opena u plivanju za 2019. godinu bili su PK Cipal i PK Mornar te Športski savez invalida grada Splita.

Na Otvorenom paraplivačkom prvenstva Hrvatske nastupilo je 102 natjecatelja iz pet zemalja, Hrvatska sa 78 plivačica i plivača iz deset klubova, Crna Gora s jednim plivačem, Slovenija 17 plivačica i plivača, BiH s tri plivačice i plivača te Austrija s tri plivačice i plivača.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti