DELFIN Osječki plivački klub osoba s invaliditetom osvojio 15 medalja na Otvorenom paraplivačkom prvenstvu u Splitu

Delfini su osvojili dva zlata, devet srebrnih medalja te četiri bronce, a ostvarili su i veliki broj najboljih osobnih rezultata

 

Na splitskom Poljudu održalo se Otvoreno paraplivačko prvenstvo Croatia open Split 2019. za osobe s invaliditetom u organizaciji hrvatskog paraolimpijskog odbora, PK Cipal, Športskog saveza invalida grada Splita i PK Mornar gdje su na svom glavnom natjecanju ove godine, između 103 plivača iz Austrije, BiH, Slovenije, Crne Gore i 14 hrvatskih klubova nastupili članovi PKOI Delfin Osijek, javlja portal Osijek031.

Osvojili su ukupno 15 odličja, od čega dva zlata, devet srebrnih medalja te četiri bronce, ostvarili su veliki broj najboljih osobnih rezultata, a težini natjecanja doprinijelo je plivanje u 50m bazenu, na što osječki plivači nisu nimalo naviknuti.

Na natjecanju je nastupilo 13 Delfina, imali su 48 startova i samo jednu diskvalifikaciju.

U finalnom natjecanju Franko Štimac je osvojio srebro na 200 mješovito, Rebeka Glavaš bronca na 100m slobodno.

U općoj kategoriji na 100m prsno Filip Nelović je osvojio zlato, na 100m slobodno Marijan Gazdić odnio je broncu, a Franko Štimac srebro.

Na 50 leđno zlato je imao Marijan Gazdić, srebro su imali Patrik Šandor Horvat, Franko Štimac, Denis Lenger i Rebeka Glavaš, broncu je pokupio Marko Šilović.

Na 100m leđno Franko Štimac je osvojio srebro, na 50m prsno Tomislav Benkotić odnio je srebro(tu disciplinu je 1. put plivao na natjecanju), na 50m leptir srebro Franko Štimac.

Na 50m slobodno Filip Nelović imao je broncu.

U juniorskoj konkurenciji Patrik Šandor Horvat osvojio je 2. mjesto na 50m leđno, Tomislav Benkotić 3. mjesto na 50m slobodno i 2. mjesto na 50m prsno.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti