ŠVEDSKA Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjeluje u promociji volontiranja u sportu

Cilj projekta Sport Young Ambassadors je doprinijeti promociji volontiranja u sportu te samim time jednakim mogućnostima i podizanju svijesti o važnosti zdravog načina života

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je na sastanku projektnih partnera Projekta Sport Young Ambassadors – SYA, u Stockholmu, u Švedskoj, u sklopu programa Erasmus+ Sport - Small Collaborative Partnership.

Na sastanku se uz međusobno upoznavanje partnerskih organizacija izradio plan buduće realizacije Projekta.

Vodeći partner projekta je EU DISPORA COUNCIL iz Švedske, projektni partneri iz Italije su Scambieuropei, Bologna i CEIPS – Centro Internazionale per la Promozione dell' Educazione e lo Sviluppo, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Kako je istaknuto u priopćenju, cilj projekta Sport Young Ambassadors – SYA je doprinijeti promociji volontiranja u sportu te samim time jednakim mogućnostima i podizanju svijesti o važnosti zdravog načina života kroz sudjelovanje u sportu za sve.

- Na temelju mogućnosti i iskustava partnerskih organizacija, kreirat će se partnerska suradnja s različitim aktivnostima u sportskom sektoru te će se stvoriti tim Ambasadora volontiranja u sportu koji će djelovati na lokalnoj razini. Navedeni tim Ambasadora volontiranja u sportu bit će educiran o zdravom načinu života, o promociji sportske kulture i volonterskih aktivnosti u sportu, kao i o mogućnostima poticanja javnosti na sudjelovanje u volontiranju i uključivanju u sport za sve – objašnjeno je.

Klaudija Klanjčić