IVAN MIKULIĆ Trofejni sportaš s invaliditetom na parataekwondo prvenstvu u Las Vegasu osvojio zlato

Želja mi je da budem prvi hrvatski predstavnik u parataekwondou na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Nakon što se malo odmorim, saniram manje ozljede, očekuju me žestoke pripreme za nadolazeće turnire do kraja godine, rekao je Ivan

 

Ivan Mikulić, član Taekwondo kluba Galeb iz Splita, u finalu kategorije K44 M+75kg na US parataekwondo openu u Las Vegasu, osvojio je zlatnu medalju.

U prvoj borbi Mikulić je savladao Meksikanca Edgara Jesusa Torresa Candiaprekidom nakon što je Mikulić poveo s 22:2. U drugom kolu Mikulić slavio je zlatnim bodom protiv još jednog Meksikanca Fransica Pedroza koji je trenutno šesti na svjetskoj rang listi. Ova borba bila je zahtjevnija, nakon treće runde i rezultata 14:14, dodatna runda je išla na zlatni bod kojeg je Mikulić prvi zadao i odnio pobjedu.

U borbi za zlato Mikulić je savladao drugorangiranog na svjetskoj ljestvici, Amerikanca Evana Medella. Nakon teške borbe Mikulić je zabilježio pobjedu sa 18:10. 

- Presretan sam ovim zlatom u Las Vegasu. Svako natjecanje mi je izuzetno važno kao i svaki bod, jer na kraju godine prva četiri s rang ljestvice imaju direktan plasman na POI u Tokijo 2020. Želja mi je da budem prvi hrvatski predstavnik na Paraolimpijskim igrama u parataekwondou. Nakon što se malo odmorim, saniram manje ozljede, očekuju me žestoke pripreme za nadolazeće turnire do kraja godine - rekao je ponajbolji hrvatski parataekwondoist Ivan Mikulić koji je i dalje prvi na svjetskoj rang listi 

Natjecanje u Las Vegasu imalo je status G1, što je nosilo deset dodatnih bodova za prvo mjesto na rang ljestvici za POI u Tokiju.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti