DOBRA VIJEST Paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio zlato u banked slalomu u La Molini

Posebno me veseli činjenica da su svi moji konkurenti odvozili na vrhunskom nivou, ali ja sam nakon druge vožnje ipak bio najbolji, rekao je Bruno

 

Na drugoj utrci Svjetskog kupa banked slaloma, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je zlato.

U prvoj vožnji Bruno Bošnjak imao je drugo vrijeme nakon Nizozemca Chrisa Vosa, a u drugoj vožnji bio je najbrži ispred Nizozemca Vosa i trećeplasiranog Reinholda Schetta te osvojio svoje prvo zlato u banked slalom disciplini.

- Posebno sam radostan s vožnjom u banked slalomu, jer su svi moji konkurenti odvozili na vrhunskom nivou, ali ja sam nakon druge vožnje bio najbolji, i to me doista čini sretnim. Uspio sam svladati Nizozemca koji je pet puta zaredom pobjeđivao. Svi su dali očito svoj maksimum,ali ja sam konačno bio prvi na podiju. U drugoj vožnji startao sam prije nizozemca. Nisam čuo svoje vrijeme no znao sam da sam vodeći. Čekam dolje i vidim da je Nizozemac podigao svoje vrijeme i u jednom trenutku sam pomislio da će biti bolji od mene, a kada sam čuo spikera da sam pobijedio mojoj sreći nije bilo kraja - rekao je Bruno.

Odlični rezultati potvrda su Brunine sjajne forme te s veseljem očekujemo Svjetsko prvenstvo koje se održava od 25. do 31. ožujka u finskoj Pyhi.

Darko Matić / HPO