ISTARSKI BOĆARI S INVALIDITETOM Davoru Komaru jednoglasno izglasan novi četverogodišnji mandat na čelu BKOSIŽ-a

BKOSIŽ Istrijana najtrofejniji je boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, s osvojenih 169 pehara i medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima

 

U maloj dvorani Doma sportova 'Mate Parlov' u Puli, u utorak 12. ožujka, održana je sjednica Redovne izborne skupštine Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana', na kojoj je jednoglasno na novi četverogodišnji mandat izabran dosadašnji predsjednik Davor Komar.

Kako stoji u priopćenju, na Skupštini je jednoglasno izabrano i novo vodstvo Kluba za razdoblje 2019.-2023. godine.

Skupština je donijela i novi Strateški plan rada i financijskog plana rada Kluba za razdoblje 2019.-2023. godine te Operativni i financijski plana rada Kluba za 2020. godinu.

Na samom kraju 2018. godine član Kluba Davor Komar našao se deveti od 149 na Svjetskoj rang listi pojedinačno i treći pojedinačno u Europi. Članica istog Kluba Melisa Osmanović zauzela je ukupno 43. mjesto od ukupno 149 na Svjetskoj rang listi pojedinačno i 19. mjesto pojedinačno u Europi. Zajedno su dospjeli na trinaesto mjesto od ukupno 36 u paru na Svjetskoj rang listi pojedinačno i šesti u paru u Europi. S obzirom na sve rezultate, Osmanović je u ženskoj kategoriji, a Komar u muškoj, svaki zasebno, proglašeni najtrofejnijim boćarima s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Ujedno su i članovi Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom. Odlukom, odnosno Rješenjem Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Davor Komar kategoriziran je drugom kategorijom vrhunskog sportaša s invaliditetom Republike Hrvatske, a Melisa Osmanović trećom kategorijom vrhunskog sportaša s invaliditetom Republike Hrvatske.

BKOSIŽ Istrijana najtrofejniji je boćarski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, s osvojenih 169 pehara i medalja za prvo, drugo i treće mjesto na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. do 31. prosinca 2018. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti