RIM Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke uključio se u projekt 'Swimming for All'

Cilj projekta Swimming for All je razmjena dobrih praksi u pogledu metodologija plivanja kao inkluzivne prakse za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je na sastanku projektnih partnera Projekta Swimming for All u Rimu, u Italiji, u sklopu programa Erasmus+ Sport - Small Collaborative Partnership.

Kako stoji u priopćenju Saveza, na sastanku se uz međusobno upoznavanje partnerskih organizacija iz Italije, Turske i Hrvatske izradio plan buduće realizacije ovog projekta.

- Projektom Swimming for All teži se ka usvajanju drugačijeg pristupa za osobe s invaliditetomu dva prioritetna područja - javnom zdravlju i socijalnoj uključenosti. Cilj projekta Swimming for All je razmjena dobrih praksi u pogledu metodologija plivanja kao inkluzivne prakse. Naime, plivanje, kao jedan od najpopularnijih sportova, može donijeti značajne zdravstvene prednosti za svakoga. Voda je izuzetno važan element koji djeluje na psihičkoj razini, jer taj nas element prati kroz cijeli evolucijski proces te nam omogućava egzistenciju. Najnovija ispitivanja i istraživanja pokazuju da sportovi na bazi vode imaju pozitivan učinak u slučajevima tjeskobe i depresije – tumače organizatori projekta.

Proračun projekta 'Swimming for All' iznosi 49.140 eura, a sufinanciran je od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Klaudija Klanjčić