DOBRA VIJEST Hrvatska je prvi put domaćin Europskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom

Hrvatske boje branit će jedanaest sportaša predvođenih trenutačno devetim igračem sa Svjetske rang liste Davorom Komarom

 

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja za osobe s invaliditetom,Hrvatska je prvi put domaćin Europskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019.

Prijavljeno je 18 zemalja s ukupno 85 sportaša - svi u invalidskim kolicima jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta, poput mišićne distrofije i cerebralne paralize. Uz svakog natjecatelja dolazi minimalno jedan asistent, a kad se na to doda i broj pratećeg osoblja, vodstvo reprezentacija, izbornici, treneri, fizioterapeuti, suci i delegati, broj sudionika se penje i na 250 osoba.

Natjecanje se održava od 25. do 31. ožujka u maloj dvorani Doma sportova pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Svečana ceremonija otvaranja natjecanja je predviđena za utorak, 26. ožujka u 17 sati.

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije od 9 sati.

Natjecanja parova se održavaju 30. ožujka od 9.30 i traju do 18 sati. Finala parova planirana su za nedjelju 31. ožujka u 14 sati. U 17 sati predviđa se ceremonija dodjele medalja i zatvaranje Bisfed Regional Open Zagreb 2019.

U Zagrebu će se nadmetati nekoliko paraolimpijskih, svjetskih i europskih prvaka.

Hrvatske boje branit će jedanaest sportaša predvođenih trenutačno devetim igračem sa Svjetske rang liste Davorom Komarom te 13. parom na Svjetskoj rang listi u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa Osmanović i rezerva Katarina Strunjak.

Natjecanje u Zagrebu bit će velika odskočna daska za naše mlade i perspektivne sportaše, a realno je za očekivati da će Hrvatska po prvi put imati svojeg predstavnika u boćanju na paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti