UDRUGA INVALIDA RADA ZAGREBA Svi ste pozvani na sportsku manifestaciju 'Memorijal Marije Topić'

Posebna zasluga Marije Topić jest činjenica da je kroz četrnaest godina predsjednikovanja uspjela broj članova UIR Zagreba s tisuću povećati na gotovo deset tisuća

 

U spomen na dugogodišnju predsjednicu Udruge invalida rada Zagreba, koja je tu funkciju obnašala od 2000. do 2013., udruga je osmislila 'Memorijal Marije Topić', sportsku manifestaciju koja se svake godine organizira u svibnju, mjesecu u kojem je nenadano preminula.

Kako iz Udruge ističu, posebna zasluga Marije Topić jest činjenica da je kroz 14 godina predsjednikovanja uspjela broj od tisuću članova udruge povećati na deset tisuća, i to 'zahvaljujući entuzijazmu, razumijevanju problema i potreba članova'. Uz to tražila je od institucija da zagrebačka udruga invalida rada uvijek bude uključena u rasprave o propisima kojima su se regulirala prava osoba s invaliditetom i pri tome se držala principa 'O nama s nama'.

- Stara poslovica kaže da ljudi nestanu onda kada ih se prestanemo sjećati. Zahvaljujući brojnim životima koje je svojom odlučnošću i požrtvovnošću dotakla, sigurni smo da će sjećanje na Mariju Topić, a time i njezin život, trajati vječno. Marija Topić bila je predsjednica Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) s najdužim mandatom od svih predsjednika tijekom tada gotovo polustoljetne povijesti odnosno punih četrnaest godina, sve do svoje prerane smrti 2013. godine. Upravo u spomen na život te iznimne osobe UIR Zagreba će i ove godine organizirati tradicionalnu sportsko-kulturnu manifestaciju '6. Memorijal Marije Topić' – objavljeno je na stranici uir-zagreb.hr.

Finalna natjecanja održat će se u Zagrebu, na RŠC-u Jarun, na otoku Trešnjevka, u subotu, 11. svibnja 2019., na samu obljetnicu preranog odlaska Marije Topić, osim streljaštva koje će se održati u zračnoj streljani Streljačkog kluba Kustošija.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti