ZAGREB OPEN PK Natator najbolji na Prvom otvorenom ekipnom prvenstvu plivača s invaliditetom

Natjecanje je bilo u kalendaru svjetske paraplivačke organizacije i na njemu su se mogle isplivati norme za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Londonu u rujnu i za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

 

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez organizirali su na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu 11. međunarodno paraplivačko prvenstvo Zagreb Open 2019. i Prvo otvoreno ekipno prvenstva Hrvatske na kojemu su najviše uspjeha imali članovi prve ekipe PK Natator.

Prva ekipa Natatora iz Zagreba osvojila je 16397 bodova, drugo mjesto zauzela je druga ekipa PK Natator sa 8497, dok je treće mjesto zauzeo tim Slovakia s osvojenih 6663 boda.

- Naši su reprezentativci ostvarili očekivane rezultate. Istaknuo bih rezultat Kristijana Vincetića na 50 metara leptir s vremenom od 28.93 sekundi što je u ovoj fazi dobar rezultat. Tomi Brajša je otplivao dobro 150 mješovito s vremenom od 3:33, a Paula Novina na 100 leđno isplivala je svoj osobni rekord od 1:24. Karlo Knežević je dobro otplivao 100 prsno s vremenom od 1:47.45, a Antun Rađa 100 leđno s vremenom od 1:20.73. Ono što valja istaći da su svi ovi rezultati su isplivani iz punog treninga. Ovo prvenstvo nam je prvo u nizu provjera prije SP-a u Londonu u rujnu ove godine. Još nas očekuju nastupi u na Otvorenom paraplivačkom prvenstvu Italije u Lignanu te na Otvorenom prvenstvu Njemačke u Berlinu - izjavio je izbornik Slobodan Glavčić.
Priređivači natjecanja bili su Plivački klub Natator i Zagrebački sportski savez osoba s invaliditetom.
Natjecanje je bilo u kalendaru svjetske paraplivačke organizacije i na njemu su se mogle isplivati norme za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Londonu u rujnu i za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. U Zagrebu je nastupilo 18 timova iz Hrvatske te 10 timova iz Slovenije, Crne Gore, Austrije, Slovačke te Bosne i Hercegovine,  s ukupno 167 natjecatelja odnosno 114 paraplivača i 53 paraplivačice.

Hina

 

Povezane vijesti