JUDO KLUB FUJI Satoshi Ishii ispunio obećanje i održao trening s osobama s invaliditetom

Trening je prošao u opuštenom, ali radnom raspoloženju. Velikogorički judaši su mu pokazali što znaju i kako provode treninge, dok je Ishii njima demonstrirao nekoliko svojih 'trikova'

 

Japanski judo majstor Satoshi Ishii, koji je u Pekingu 2008. godine osvojio olimpijsko zlato, ispunio je obećanje te je stigao u Veliku Goricu odraditi trening s članovima judo kluba osoba s invaliditetom Fuji i njihovim kolegama iz velikogoričkog judo kluba Pinky koji nemaju invaliditet, a pomažu Fuji judašima u provedbi treninga.

Za Ishiijev dolazak na trening velike zasluge ima Dora Hećimović, inače dugogodišnja judoka kluba Pinky i njen otac Boris, koji je dio Cro Cop Teama u kojem se natječe i trenira i Ishii. Predložili su mu ovu ideju i on ju je sa zadovoljstvom prihvatio, piše portal VG danas.

Ishii je dokazani humanitarac i već je velik dio svojih honorara koje je zaradio u posljednje vrijeme donirao Dječjem domu u Nazorovoj ulici.

Inače, Ishii je prvi put u Hrvatsku stigao u veljači 2017. godine, kako bi trenirao s Mirkom Filipovićem od kojeg je ranije doživio dva poraza, a nedugo nakon toga je odlučio kako će se za stalno preseliti u Zagreb. S vremenom je kupio stan te pokrenuo proces dobivanja državljanstva. Državljanstvo je nedavno dobio te je 23. ožujka upisao i prvu MMA pobjedu pod hrvatskom zastavom.

- Nisam mislio da ću u Hrvatskoj ostati toliko dugo, ali ovo je zemlja iz snova. Živio sam na gotovo svim kontinentima, u Aziji, Južnoj Americi, Sjevernoj Americi, u Nizozemskoj, nigdje nije kao ovdje. Lijepo je vrijeme, ljudi su otvoreniji, topliji. Svi me vole - rekao je Ishii u intervjuu za 24sata.

Trening je prošao u opuštenom, ali radnom raspoloženju. Velikogorički judaši su mu pokazali što znaju i kako provode treninge, dok je Ishii njima demonstrirao nekoliko svojih 'trikova'.

- Ovo mi je prvo takvo iskustvo. Impresioniran sam i sretan - istaknuo je Ishii na treningu s djecom s teškoćama u razvoju.

- Fotkali smo se, valjali fore, naučili nekoliko 'skrivenih' fora koje nećemo nikome dalje odavati. Ishii je našim judašima hodajuća inspiracija koja im je podarila ono najdragocjenije, svoje znanje i svoje vrijeme - kažu iz judo kluba osoba s invaliditetom Fuji.

Projekt Judo inkluzija, kojemu je ključni utjecaj integracija djece s teškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća, čega je dio i trening s ovom japansko-hrvatskom sportskom legendom, s provedbom je započeo 21. prosinca prošle godine, a u glavnoj ulozi ove priče je Marina Drašković, koja je klub osnovala prije gotovo sedam godina.

- Dragi Ishii, hvala od srca, stvorio si nam predivne uspomene za cijeli život - poručili su Satoshiju Fujijevci za kraj.

Damir Fatušić 

Foto: Matija Ljubek

 

Povezane vijesti