PACUG, SLOVENIJA Međunarodno prvenstvo u ronjenju na dah osoba s paraplegijom i tetraplegijom

Organizacija je bila vrhunska. Sretna sam što sam mogla sudjelovati u pozitivnom događanju, bez obzira na rezultat te se nadam da je to nešto što će imati svoj nastavak i omogućiti sudjelovanje i drugim osobama s invaliditetom, rekla je hrvatska predstavnica Tatjana Varga

 

U Domu paraplegičara u Pacugu, Slovenija, prošli je tjedan održano I. Međunarodno prvenstvo u ronjenju na dah koje je okupilo četrnaest natjecatelja osoba s paraplegijom ili tetraplegijom iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Rusije.

Najbolji u muškoj kategoriji bio je Igor Krisch (SLO), s rezultatom 4 min i 48 sekundi, a u ženskoj Ljiljana Slišković (BiH), s rezultatom 1 min i 19 sekundi koja je za 1 sekundu bila bolja od predstavnice Hrvatske Tatjane Varga.

 

- Otvorila se jedna nova sportska disciplina u kojoj mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom – kaže Tatjana Varga za In Portal. 
- Organizacija je bila vrhunska. Sretna sam što sam mogla sudjelovati u pozitivnom događanju, bez obzira na rezultat te se nadam da je to nešto što će imati svoj nastavak i omogućiti sudjelovanje i drugim osobama s invaliditetom. Zahvaljujem Ronilačkom klubu Geronimo i Športskom društvu paraplegičara Zagreb koji su mi omogućili sudjelovanje.

Natjecanje je održano u organizaciji IAHD Adriatic (www.iahd-adriatic.org) i prvo je natjecanje u ovoj sportskoj disciplini u kojoj su sudjelovale osobe s invaliditetom. 

Božica Ravlić