ZAGREBAČKI ŠPORTSKI SAVEZ OSOBA S INVALIDITETOM Josip Držaić bit će predsjednik Saveza nove četiri godine

Bivši predsjednik Saveza je, kao jedini kandidat, na prijedlog Izvršnog odbora, a uz jednoglasnu podršku Skupštine, ponovno izabran na funkciju koju će obnašati još četiri godine

 

U utorak, 7. svibnja 2019. godine, u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba u Savskoj cesti, održana je Izborna skupština ZŠSOI-ja, Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Skupštinu je, po običaju, otvorio predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić te pozdravio okupljene, a među brojnim skupštinarima i gostima posebno je u pozdravima istaknuo uzvanike - pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Milana Čolića, koji je ujedno bio i izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, zamjenicu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinku Bakula-Anđelić, te predsjednika Sportskog saveza Grada Zagreba Nikolu Dragaša.

Nakon kraćih govora svih uzvanika i povoljnog izvješća verifikacijke komisije o stanju kvoruma, Skupština je započela s radom po točkama dnevnog reda.

 

Prije nego li su razriješena tijela Saveza, koja su svoje funkcije obavljala prethodne četiri godine, predsjednik Držaić je u vrlo iscrpnom izvješću podsjetio na brojne vrhunske rezultate zagrebačkih sportaša s invaliditetom koji su ostvareni u navedenom razdoblju, kao i na osjetan i kontinuiran financijski napredak Saveza.

Nakon što je - skupa s dvoje dopredsjednika, Izvršnim odborom i Nadzornim odborom - razriješen dužnosti, bivši predsjednik Saveza je, kao jedini kandidat, na prijedlog Izvršnog odbora, a uz jednoglasnu podršku Skupštine, ponovno izabran na funkciju koju će obnašati još četiri godine.

S jednako snažnom podrškom skupštinara, na prijedlog novog-starog predsjednika, za dopredsjednike Saveza su izabrani Ana Sršen i Allen Bartoš, a kao članovi Izvršnog odbora su im se pridružili Želimir Gulan, Zoran Stojanović, Ivica Lazić, Ruža Markešić, Jadranka Blagus i Novica Dražetić, dok su članovi Nadzornog odbora Jasna Škrabo, Marijan Anić i Ivica Vujica.

Kao šećer na kraju, dodijeljene su zahvalnice gradonačelniku Milanu Bandiću i Sportskom savezu Grada Zagreba, priznanja su dobili Vukosava Jurčić, Ivan Sabol, Ivica Vujica, Jasna Škrabo, Branko Omazić, te klubovi SDI 'Hrabri', UŠR 'Veteran 91', STKI URIHO, AKOSI 'Agram', SKS 'Zagreb', PK 'Natator', IOK 'Zagreb' i ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO.

Damir Fatušić